IKF Europa Cup kvalifikace #06 - finále

Finálový zápas proti KC Barcelona byl opakováním závěrečného zápasu skupiny A, který český mistr vyhrál poměrem 15:9 a po předchozích vítězstvích nad francouzským FJEP Bonson rovněž 15:9 a nad velšským Cardiff City 16:2 si tak zajistil vítězství v základní skupině. V důležitém semifinále pak KCC Sokol České Budějovice dokázal v napínavém zápase porazit i tureckého mistra Marmara University SC poměrem 12:10 a zaslouženě postoupil do finále.

Finálový zápas se od začátku vyvíjel v režii svěřenců trenéra Iva Kracíka, když po pěti minutách vedli Jihočeši 7:3 a poločase již 12:6, když nejlepšímu střelci celého turnaje Vlastimilu Krejčímu zdárně sekundoval téměř o generaci mladší Martin Jiřička. I ve druhé půli se hrálo dle jihočeských not a když se katalánský mistr dokázal dostat na tříkošový rozdíl, odpověď českého mistra byla okamžitá. Petr Pešák přidal v posledních sedmi minutách čtyři koše a pojistil české vítězství 22:15 a prvenství na turnaji.

KCC Sokol České Budějovice – KC Barcelona 22:15 (po poločase 12:6)

Koše: Krejčí 7, Pešák 5, Jiřička 3, Šmíd 2, A.Mensová 2, Kortus 1, Botková 1, M.Mensová 1 – Sanchez 5, Gil Maeso 4, Figuera 2, Margaix 2, Ros 1, Garcia 1

 

Konečné pořadí kvalifikačního turnaje Europa Cupu:

  1. KCC Sokol České Budějovice        - postup na finálový turnaj EC 2020
  2. KC Barcelona                                   - postup na finálový turnaj EC 2020
  3. SK Sokol Serock                              - první náhradník na finálový turnaj EC 2020
  4. Marmara University SC
  5. KK SPU Nitra
  6. FJEP Bonson
  7. Cardiff City
  8. Edinburg Mavericks

Český mistr tak odjíždí z Francie spokojen, když vyhrál všech pět zápasů a potvrdil pozici solidní českého korfbalu. Je zřejmé, že i na finálový turnaj pojedou hráči pode vedením trenéra Kracíka s vysokými ambicemi a pokusí se přidat do klubové sbírky další cenný kov z Poháru mistrů.

Navíc šestatřicetiletý Vlastimil Krejčí ukázal, že je neustále velice platným a téměř nepostradatelným hráčem. S náskokem dvou košů se stal nejlepším střelcem turnaje a na druhém místě jej doprovodil týmový kolega a reprezentační tahoun Petr Pešák – oba společně zaznamenali celkem 46 košů, což je více než 57% z celkového počtu českobudějovických košů na tomto turnaji.

Nejlepší střelci:

  1. Vlastimil Krejčí                 24košů
  2. Petr Pešák                        22košů
  3. Kamil Musialinski             21košů
  4. Miquel Gil Maeso           20košů
  5. Tamara Siemienuk           18košů
  6. Rafal Diadik                       17košů
  7. Javier Navarro Sanchez  14košů
  8. Hatice Simge Ergetli       12košů

 


Komentáře

komentáře Disqus