Europa Cup 2020 - konec základní skupiny

KCC Sokol České Budějovice – KC Barcelona     10:20 (po poločase 5:13)

Ani poslední vystoupení českého mistra v základní skupině nepřineslo výsledkový posun a českobudějovičtí prohráli i svůj třetí zápas výrazným rozdílem, když v souboji o třetí místo ve skupině podlehli katalánskému KC Barcelona rozdílem třídy 10:20.

Vstup do zápasu měl český mistrovský celek do tragický, když na dynamičtějšího soupeře vůbec nestačil, po necelých třech minutách prohrával 0:3 a v čase 4:47 to bylo již 1:6. Jihočeský tým trenéra Ivo Kracíka na Katatlánce vůbec nestačil, v útoku ztrácel lehce balón a v obraně nedokázal zabránit téměř ničemu – doskoku, asistenci ani střelám. Do konce první čtvrtiny pak k lavičkách družstva odcházela za hrozivého stavu 3:9. Obraz hry se příliš nezměnil ani v druhé části a poločasový výsledek 5:13 nedával mnoho nadějí na změnu vývoje utkání.

Ve druhém poločase sice českobudějovičtí dokázali více eliminovat útočné aktivity Katalánců a snížili na 8:15 a měli několik nadějných útoků, ale střelecká produktivita byla, jako po celý dosavadní průběh turnaje, žalostná. Navíc si Češi vůbec nedokázali poradit s nejlepším střelcem barcelonského družstva Javierem Navarro Sanchezem, který zaznamenal v zápase 8 košů.

Český mistr nedokázal navázat na dvě vítězství nad tímto soupeřem z kvalifikace a je jasné, že jej dnes odpoledne čeká semifinálové utkání spodní části pavouka proti třetímu družstvu skupiny B.

Trenér Ivo Kracík zhodnotil poslední zápas ve skupině a učínkování svého týmu následovně: "Nemáme kvalitu a nemáme ji kde brát. Takže to je reálný obraz korfbalu v Českých Budějovicích. Musíme to přijmout a dělat s tím něco, nebo to můžeme zabalit. Jiné varianty nejsou."

Koše: Pešák 3, Kortus 3, Vernarská 2, Krejčí 1, Tsybyktarov 1 – Sanchez 8, Aloma 4, Tomas 2, Maeso 2, Margaix 1, Tena 1, Figuera 1, Aparicio 1


Komentáře

komentáře Disqus