5. soustředění TWG USA 2022

Pražské soustředění bylo první, kde si mohli naši reprezentanti poprvé vyzkoušet, jak natrénovali, a nebo jak případně bude fungovat, styl hry v útoku, který nacvičovali v rámci předchozích soustředění. A protože součástí vítězného týmu musí být i dobrá obrana, tak i na tu se naši reprezentanti zaměřili. A s kým si toto vše mohlo vyvolených 7 mužů a 7 žen vyzkoušet? V sobotu dorazil do české metropole reprezentační výběr Maďarska.

Aby bylo hodnocení tří přátelských zápasů objektivní, tak je nutné na úvod poznamenat, že soupeř velmi pravděpodobně nedorazil v nejsilnější možné sestavě, a i dlouhá cesta se mohla podepsat na výkonech Maďarů. Nicméně i tak jsou výsledky našeho týmu velmi povzbudivé. Skórovat cca 30 košů a obdržet naopak jen cca 5 kosů na zápas je už zajímavý počin. Ale z pohledu trenérů nejde jen o výrazné  výsledky, ale hlavně o styl hry, kterým se tým prezentoval. V útoku hráči předváděli rotaci mezi jednotlivými pozicemi, čímž se dostávali do otevřených střeleckých pozic z relativně jednoduchých míst okolo koše. A ač soupeř zkoušel měnit obranu, tak vždy si náš tým dokázal kreativně a přitom organizovaně s Maďary poradit. A pokud jde o obranu, tak ta nad maďarským útokem jasně dominovala svoji těsností a sledováním hry.

A jaké byly tedy výsledky jednotlivých tří utkání? A kdo z hráčů reprezentoval českou republiku? Hrálo se vždy 4x10 minut čistého času, takže standardní mezinárodní hrací čas.

  • 1.zápas – sobota 11.6.2022 v 15:30: Česko – Maďarsko 22:4 (15:1)
  • 2.zápas – sobota 11.6.2022 v 18:00: Česko – Maďarsko 31:7 (15:5)
  • 3.zápas – neděle 12.6.2022 v 10:00: Česko – Maďarsko 27:3 (17:2) 

Sestava Česka: Dominika Drábková (Brno), Tereza Hurdálková (Náchod), Vendula Jemelíková (Brno), Nela Kubů (Brno Nový Lískovec, hostování Prostějov), Klára Nováková (Náchod), Sára Sahatciu (Brno), Eliška Zieglerová (Brno), z mužů jsou to Petr Galíček (Prostějov), Rostislav Kortus (České Budějovice), Vlastimil Krejčí (České Budějovice), Petr Pešák (České Budějovice), Petr Šnajdr (Prostějov), Jan Toufar (Znojmo), Alexandr Vyroubal (Prostějov).

Před reprezentanty už jsou jen dva přípravné kempy. První z nich bude za 14 dní ve Vlašimi. I na toto soustředění dorazí maďarská reprezentace a opět se odehrají 3 utkání. I když půjde o stejného soupeře, tak je pořád lepší pilovat hru v rámci zápasu, než jen trénovat. Rozhodně stěžejní prověrkou pro český tým bude poslední soustředění v červnu, kdy náš tým vyrazí odehrát zápasy s národním týmem Německa a s juniorským národním týmem Nizozemí U19.


Komentáře

komentáře Disqus