Semifinálový soupeř ve skupině o 5.-8.místo

Maďarsko nedokázalo v základní skupině A vybojovat ani bod skončilo na posledním čtvrtém místě s celkovým skóre 31:74. Maďarské družstvo bylo před tímto evropským šampionátem pasováno do role outsidera, ale dokázalo sehrát celkem vyrovnaný zápas s Anglií, když prohrávalo v poločase jen 6:9 a nakonec prohrálo 10:16.

Česká reprezentace se střetla s tou maďarskou v historii evropských šampionátů pouze jedinkrát,  a to v roce 2006. V maďarském hlavním městě 18.dubna 2006 tehdy Česká republika pod vedením trenéra Radka Honzíčka zvítězila 19:15, když hlavními postavami utkání byli Tomáš Sládek se šesti koši a Edwin Bouman s pěti. Ze současného týmu tento zápas pamatuje jen lékařka družstva Martina Bouman a člen mediálního týmu Martin Žák, kteří oba tehdy přispěli k českému vítězství po jednom koši.

Největší hvězdou současné maďarské reprezentace jsou Viktor Zsolt Belluzs a Zsolt Ferenc Majer, kteří jsou aktuálně nejlepšími střelci Maďarska na šampionátu se šesti, resp. pěti koši. Oba jsou mladou nastupující generací, která však reprezentační dres obléká již několik let.    


Komentáře

komentáře Disqus