Europa Cup 2020 - semifinálový zápas

 

Českobudějovické družstvo po velmi nevydařeném představení v základní skupině dokázalo sehrát výborný zápas proti anglickému KC Trojans, který ještě v loňském roce sahal po senzačním vítězství nad belgickým mistrem, ale v poslední minutě neproměnil dvě penalty a o koš nakonec prohrál.

KCC Sokol České Budějovice – KC Trojans             19:23 (po poločase 10:12)

Český mistr začal výborně vedl po koši Rostislava Kortuse 1:0 a ve druhé polovině první čtvrtiny ještě jednou po koši Jakuba Bláhy 2:1, ale bylo to naposledy, kdy měl k vítězství blíže. Soupeř sice vedl po celý zápas, ale několikrát se bojujícím Jihočechům podařilo vyrovnat – ve sedmé minutě to bylo 5:5, ale poločasové skóre vyznívalo ve prospěch anglického mistra poměrem 10:12.

Ve druhé půli odskočili Angličané na 12:15, ale českému týmu se vydařenou pasáží mezi 22.a 23. minutou povedlo ještě naposledy vyrovnat na 18:18, když se během minuty trefili Pešák, Kortus i Krejčí. Několik následných šancí však zůstalo nevyužito, což nejúspěšnější anglický tým posledních deseti let potrestal a třemi koši po sobě rozhodl o tom, že na českého šampióna čeká zítra opětovný souboj s KC Barcelona o konečné sedmé místo. Pro budoucího mistra České republiky znamená tento výsledek jistotu podzimní kvalifikace, na kterou v minulosti české špičkové kluby zvyklé nebyly.

Trenér českobudějovických uvedl ke smolnému zápasu: "Nechtěli jsme udělat ostudu a stanovili jsme si jednoduchou taktiku, abychom vyloučili zbytečné chyby v nahrávkách v útoku. Docela nám to fungovalo. Drželi jsme s Trojans krok a to je první pozitivní zpráva na tomto turnaji. Zítra nebudeme vymýšlet nic jiného a určitě nechceme skončit poslední."

Koše: Krejčí 5, Kortus 5, Pešák 4, Bláha 3, Silva 1, Vernarská 1 – S.Brooks 4, D.Brooks 4, Goodridge 4, Brennan 3, Turner 3, D.Brooks 3, Jones 1 , Niskerson 1

 

Nejlepší střelci po druhém dni:

1.Javier Navarro Sanchez (KC Barcelona)   20košů

2.Samuel Brooks (KC Trojans)                      15košů

3.-5.Nik van der Steen (KV Fortuna)             14košů

       David Brooks (KC Trojans)                     14košů

       Jonas Lemmens (KWIK)                         14košů

6.Stien Reyntjens (KWIK)                              13košů

7.-9.Dominic During (SG Pegasus)               12košů

       Liesbet Bollaert (KWIK)                          12košů

       Carlos Faria (NC Benfica)                      12košů

10.-12.Thomas Reijgersberg (KV Fortuna)   11košů

            Petr Pešák (KCC Sokol ČB)              11košů 

            Jordi Kouwenhoven (KV Fortuna)      11košů

 

Zítřejší program zápasů o konečné umístění:

10:30 ... KCC Sokol České Budějovice – KC Barcelona (o 7.místo)

12:15 ... SZAC 1908 Budapest – KC Trojans (o 5.místo)

14:00 ... NC Benfica – SG Pegasus (zápas o 3.místo)

16:00 ... KV Fortuna – KWIK (finále Europa Cupu 2020)


Komentáře

komentáře Disqus