Europa Cup 2020 - souboje ve skupině

 

První den finálového turnaje Poháru mistrů evropských zemí nepřinesl nejlepšímu družstvu České korfbalové extraligy minulé sezóny příliš mnoho radosti. Oba dnešní zápasy v základní skupině KCC Sokol České Budějovice prohrál výrazným rozdílem a zítra jej bude čekat boj o alespoň třetí místo ve skupině, ale potenciální útok na medailové příčky je už ztracen a je jisté, že na svěřence trenéra Ivo Kracíka čeká boj ve skupině o 5.-8.místo.

KCC Sokol České Budějovice – NC Benfica         5:16 (po poločase 4:7)

Začátek zápasu vyšel desetinásobnému českému šampiónovi výborně a hned první a skvěle připravený útok proměnil Rostislav Kortus po chybě portugalského obránce střelou z pod koše a po 39 vteřinách vedli čeští mistři 1:0. Zápas se hrál na netradiční čas 4*8minut a během první čtvrtiny se mezi střelce zapsala ještě Vendula Vernarská na donášce a Petr Pešák střelou zpoza koše a výsledek po 1.čtvrtině vypadal výborně, když na světelné tabuli svítilo 3:1 ve prospěch českého týmu. Úvod druhé osmiminutovky se však již hrál podle portugalských not a po třech minutách druhé čtvrtiny již vedl portugalský mistr 3:4 a do konce poločasu navýšil své vedení na 4:7, když jediným českým střelcem 2.čtvrtiny byl z penalty Vlastimil Krejčí. Druhý poločas pak přinesl totální zmar a během následujícím šestnácti minut se českobudějovičtí dokázali trefit do soupeřova koše pouze jedinkrát, když svůj druhý koš v zápase zaznamenal Petr Pešák, zatímco Portugalci skórovali devětkrát a konečný výsledek 5:16 byl velmi nepovedeným zahájením nejvyššího evropského klubového turnaje.

Koše: Pešák 2, Vernarská 1, Kortus 1, Krejčí 1 – Mountinho 3, C.Faria 3, Correia 3, Zapata 2, J.Faria 1, Banha 1, Amaral 1, Jalo 1, Nunes 1

KCC Sokol České Budějovice – KV Fortuna Delft        10:31 (po poločase 6:20)

Druhým soupeřem českého mistra byl největší favorit celého turnaje a mistr nizozemské Korfballeague Fortuna Delft. Nizozemští mistři jsou sice v aktuální tabulce nejvyšší nizozemské soutěže až na pátém místě, ale do Maďarska si přivezli solidní formu. V prvním zápase lehce přehráli katalánského mistra KC Barcelona poměrem 32:10 a i proti Čechům si s chutí zastříleli. Po první čtvrtině vedli již přesvědčivě 2:10, když koše zaznamenali Pešák a Součková. Ani druhá čtvrtina nenabídla odlišný obrázek a Nizozemci zápasu dominovali a s nádhernou lehkostí bavili sebe i pár desítek fanoušků a již do poločasu zvládli nastřílet 20 košů. Druhý poločas se pak nesl v klidném duchu a zápas se dohrával bez většího vzrušení za jasné převahy družstva z kolébky korfbalu.

Koše: Pešák 2, Součková 2, Krejčí 2, Bláha 2, Kortus 1, Tsybyktarov 1 – Reijgersberg 7, Bezemer 6, van Staalduinen 6, van Nieuwenhuijzen 3, Entken 3, Maltha 3, van Oosten 2, van den Bergh 1

 

Tabulka skupiny A po prvním dnu:

  1. KV Fortuna Delft             2z.          6b.         63:20
  2. NC Benfica                     2z.          6b.         37:20
  3. KC Barcelona                 2z.          0b.         25:53
  4. KCC Sokol ČB                2z.          0b.         15:47

 

Tabulka skupiny B po prvním dnu:

  1. KWIK                                  2z.          6b.         39:22
  2. SG Pegasus                       2z.          3b.         27:32
  3. KC Trojans                         2z.          3b.         35:33
  4. 1908 SZAC                         2z.          0b.         28:42

 

Nejlepší střelci po prvním dni:

1.-2.Carlos Faria (NC Benfica)                 9košů

        Liesbet Bollaert (KWIK)                    9košů

3.Stien Reyntjens (KWIK)                         8košů

4.-10.Kaj Esser (KV Fortuna)                    7košů

         Amy Turner (KC Trojans)                  7košů

         Jonathan Nickerson (KC Trojans)     7košů

         Jordi Kouwenhoven (KV Fortuna)     7košů

         Balazs Berenyi (1908 SZAC)            7košů

         Thomas Reijgersberg (KV Fortuna)  7košů

         Dominic During (SG Pegasus)          7košů


Komentáře

komentáře Disqus