3. den – boj o semifinále s Anglií

Třetí den turnaje byl pro náš tým ve znamení posledního utkání ve skupině s Anglií. Byl to boj o postup do semifinále, který bohužel skončil v náš neprospěch 13:15 (8:8).

Celý den začal tradičně snídaní, a to kromě asistenta trenéra Davida Konečného, který byl na návštěvě u své zubařky s opravou zubu. Nešlo o jedinou návštěvu zdravotního zařízení. Už včera večer navštívil pohotovost Daniel Šmíd s poraněným kolenem, které mu i mírně nateklo a Dan je takto pro zbytek turnaje pravděpodobně ze hry. Po snídaně byl opět dopolední trénink a oběd ve 12:00. Po polední pauze se hráči a trenéři sešli na předzápasovou taktickou poradu.

Zápas se hrál při parádní atmosféře. V hale bylo narváno a diváci seděli na schodech a stáli všude, kde bylo možné. Odhadem bylo přítomno 400-450 fanoušků, kteří udělali hráčům parádní prostředí. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a s výborným nasazením. Poločas byl 8:8, kdy vždy náš tým šel do vedení, ale soupeř vždy dokázal vyrovnat. Bohužel ve 3.čtvrtině jsme skórovali pouze 2x a museli jsme dotahovat dvoukošovou ztrátu. To se sice povedlo, ale poslední dva koše patřily Anglii.

A jak zápas hodnotí Ivo Kracík: „Měli jsme výborný nástup a byli jsme lepší než soupeř. Postupem času nám začaly docházet síly a chybělo i pár zkušeností z těžkých zápasů. Udělali jsme pár střídání, které pomohly k dorovnání, ale na konci měli více klidu na zakončení soupeři z Anglie. Velké poděkování patří fanouškům. Byly báječní a věřím, že dorazí i na další naše zápasy, ve kterých budeme bojovat o kvalifikaci na MS v roce 2020.“


Komentáře

komentáře Disqus