Mistrem ČR v kategorii přípravek je KC Dobrá Voda

Vítězem Ligy přípravek Českého korfbalového svazu za sezónu 2023/2024 se stal jihočeský klub Korfbal Club Dobrá Voda u Českých Budějovic. 

Finálový turnaj se konal v sobotu 4.května ve Všesportovní hala v Českých Budějovicích, kde se představilo deset nejlepších družstev z celé České republiky, které byly rozděleny do dvou pětičlenných skupin.

Skupinu A ovládlo domácí družstvo KCC Sokol České Budějovice, které se opíralo zejména o střeleckou formu Eduarda Procházky, který byl nejlepším střelcem turnaje a rozhodl i zápas o prvenství ve skupině košem v závěru utkání na 4:3 proti v pořadí druhému týmu skupiny A KK Brno, který následně doprovodil domácí do semifinále.

Skupina B pak jasně patřila pozdějšímu vítězi KC Dobrá Voda, který ji uzavřel s famózním celkovým skóre 59:2 a své soupeře přehrával ve všech směrech. Jeho nadvládu dokazuje i výhra 14:1 nad druhým družstvem skupiny B, kterým byl Vosíme.cz Korfbal Prostějov. Nejlepší střelkyní týmu z Dobré Vody byla Emma Brčáková, která zaznamenala více než třetinu košů pozdějšího vítěze a stala se i nejlepší dámskou střelkyní finálového turnaje.

Semifinálové duely nepřinesly žádná překvapení a do finále prošla dvě družstva, která se během sezóny přetahovala o vedení v Jihočeské lize a vítězem se po střeleckém koncertu 20:5 stal poprvé ve své tříleté historii KC Dobrá Voda, který získal premiérový titul ve druhém ročníku Ligy přípravek Českého korfbalového svazu a převzal nadvládu nad touto kategorií po loňském vítězi KK Brno, na který zbyl zápas o bronz, jež obstarala moravská družstva a KK Brno se radoval ze zisku bronzu po vítězství nad Vosíme.cz Korfbal Prostějov.

Konečné pořadí Ligy přípravek ČKS 2023/2024

  1. KC Dobrá Voda u Českých Budějovic
  2. KCC Sokol České Budějovice
  3. KK Brno
  4. Vosíme.cz Korfbal Prostějov
  5. VKC Kolín
  6. KC SPŠS Tábor
  7. KK Jiskra Třeboň
  8. ASKA Otrokovice
  9. KC Vlci Lišov
  10. KCC Sokol České Budějovice „Loučovice“ 

Foto: https://www.matejkubicek.cz/


Komentáře

komentáře Disqus