Semifinálovou neděli zvládl Vosíme.cz Korfbal Prostějov a slaví dvojnásobný postup do finále

Nedělní program nabídl semifinálová střetnutí v nejvyšších soutěžím dorostu i dospělých. V současně hraných utkáních se dvakrát radoval prostějovský klub, který si tak zabezpečil, po včerejším vítězství družstva starších žáků, další dvě místa finále. Diváci tak v rámci finálového dne Českého korfbalového svazu uvidí hned tři souboje Vosíme.cz Korfbal Prostějov – KK Brno.

V semifinále České korfbalové etraligy dokázal prostějovský celek obrátit stav 0:1 semifinálové série, když v rozhodujícím třetím utkání semifinálové série dokázal prolomit kouzlo výhody domácího prostředí a vyhrál na palubovce MS YMCA Znojmo 15:20. Ve střelecky velmi chudé první fázi utkání s velkým množstvím chyb a současně i spoustou spálených šancí byl stav vyrovnaný až do dvacáté minuty, kdy stav byl 5:5. V poslední pětiminutovce první půle pak hosté dokázali odskočit na rozdíl dvou košů a do šaten se šlo za stavu 7:9.

Druhá půle utkání začala opět střeleckou mizérií domácího celku, který neproměnil hned tři penalty a hostující tým si vypracoval čtyřkošový náskok, který nakonec dokázal udržet až do závěrečné sirény, po níž hanácké družstvo mohlo slavit postup do druhého extraligového finále ve své historii.

MS YMCA Znojmo – Vosíme.cz Korfbal Prostějov                                           15:20     (poločas 7:9)

Koše: Žák J. 4, Podzemský 3, Kočková 2, Malačka 2, Žák I. 2, Malačková 1, Pavlíčková 1 – Vyroubal 5, Šnajdr 5, Tichý 3, Faltýnková 2, Nováková 2, Kubů 1, Valenta 1, Zikmundová 1 

 

Ve stejný čas jako rozhodující semifinále ČKE začalo v Ostravě i druhé semifinálové střetnutí České dorostenecké korfbalové extraligy, kam hostující celek Prostějova přivezl vedení v sérii 1:0 a po jasném prvním vítězství mohl oprávněně myslet na ukončení série hrané na dvě vítězná utkání. Začátek zápasu se ale hrál podle domácích not a koblovské družstvo skvělým začátkem zaskočilo prostějovského favorita, když se na začátku zápasu ujalo vedení 5:2 a hostující trenér Šnévajs musel reagovat oddechovým časem, aby ke svým svěřencům důrazně promluvil. Tento tah byl úspěšný a ještě do poločasové přestávky se hostům povedlo otočit nepříznivý vývoj skóre a polčas proběhl za stavu 6:9. Ve druhé půli dokázal hostující celek potvrdit roli favorita a dokázal utkání dotáhnout do vítězného konce, když v závěru zápasu dali oba trenéři Hák a Šnévajs možnost vyzkoušet si chuť extraligového semifinále i hráčům z lavičky a po výsledku 12:18 se z výhry a postupu do finále radovalo hostující družstvo Vosíme.cz Korfbal Prostějov.

KK TJ Sokol Koblov – Vosíme.cz Korfbal Prostějov                                          12:18     (poločas 6:9)

Koše: Hák 4, Sakalíková 2, Slezák 1, Sajdoková 1, Vepřek 1, Mamulová 1, Leporis 1, Kopišová 1 - Janáková 5, Zbořilová 3, Jankovič 2, Křížková 2, Rozkošný 2, Vajdečková 2, Binko 1, Poslušný 1

Foto https://www.facebook.com/bringphoto


Komentáře

komentáře Disqus