Semifinále OZP 1. ligy starších žáků ovládla favorizovaná družstva

Včerejší semifinálová utkání nejvyšší soutěže starších žáků ovládla favorizovaná družstva, když postup do finále OZP 1. ligy starších žáků vybojovaly týmy KK Brno a Vosíme.cz Korfbal Prostějov.

V prvním semifinálovém střetnutí šel do vedení sice SAM Kozlovice po koši Škrobala, ale brněnské družstvo skóre otočilo a po vyrovnané první čtvrtině vedlo 4:3 a vypadalo to na další vyrovnané utkání jako v obou případech v základní části, kdy obhájce titulu zvítězil nad kozlovickým nováčkem nejvyšší soutěže 11:9 a 11:10. Do konce první půle KK Brno získalo pětikošový náskok 9:4 a devět košů přidalo i v půli druhé a zaslouženě si zajistilo jako první tým postup do finále. Nejlepším střelcem KK Brno byl Jan Rosický se 6 koši, za SAM Kozlovice pak 4 koše zaznamenala Barbora Anna Filipová.

Druhé semifinále nabídlo souboj jediného neporaženého týmu soutěže Vosíme.cz Korfbal Prostějov s KK TJ Sokol Koblov a výsledek byl obdobný. Favorizovaný domácí tým vedl v polovině utkání 12:5 a jasně kráčel za povinným postupem do finále. Trenér domácí celku Šnévajs dal v průběhu druhé půle příležitost i hráčům z lavičky náhradníků a po výsledku 22:11 doplnilo jeho družstvo složení finálového zápasu. Nejlepším střelcem zápasu byl prostějovský Jankovič s osmi koši, který je největší hvězdou a nejlepším střelcem celé soutěže, když vyhrál i tabulku střelců po základní části. Z koblovského družstva pak čtyři koše zaznamenali Leporis a Kopišová, která byla nejmladší hráčkou na hřišti během semifinálových zápasů OZP 1.ligy starších žáků.

KK Brno – SAM Kozlovice                                              18:10    (poločas 9:4)

Koše: Rosický 6, Matejová 4, Malinová 3, Hrozínková 2, Cholavová 1, Ježek 1, Vojna 1 – Filipová 4, Rozehnalová 2, Pavlát 1, Ulčáková 1, Škrobal 1, Žabenský 1

Vosíme.cz Korfbal Prostějov – KK TJ Sokol Koblov          22:11    (poločas 12:5)

Koše: Jankovič 8, Vajdečková 6, Zbořilová 3, Rozkošný 2, Binko 1, Kašuba 1, Paulová 1 – Leporis 4, Kopišová 4, Olšarová 1, Sajdoková 1, Stonawski 1 


Komentáře

komentáře Disqus