Víte, že...? V Otrokovicích se konal velký korfbalový turnaj ASKA CUP 2023

Během uplynulého víkendu se v Otrokovicích uskutečnil velký korfbalový turnaj, který připravil jediný klub ve Zlínském kraji ASKA Lubná. Velká sportovní hala hostila korfbalový turnaj ve čtyřech věkových kategoriích, ve kterých se představilo celkem 24 korfbalových družstev.

Nejpočetněji byla zastoupena kategorie U9, která je určena hlavně pro žáky druhých a třetích tříd a je ideální pro začátky s korfbalem. V této kategorii se představilo celkem 8 družstev a prvenství si vybojovalo družstvo KCC Sokol České Budějovice před KK Brno a KCL Kostelec na Hané.

Kategorie U11 nabídla celkem 21 zápasů, když sedm družstev sehrálo turnaj systémem každý s každým a prvenství si vybojovalo družstvo KK Brno před TKC Děčín a domácím družstvem ASKA Lubná.

V kategorii mladších žáků se z prvenství v konkurenci šesti družstev radoval TKC Děčín před KK Brno a týmem složeným ze znojemských a domácích hráčů, který pod názvem Znojmaska vybojoval bronzové medaile.

Poslední kategorie U16 původně nebyla v programu turnaje, ale na přání zúčastněných klubů ji organizátoři turnaje dokázali do programu zařadit a k vidění byl skvělý korfbal, kdy se na otrokovické palubovce představilo i několik hráčů z juniorských reprezentačních výběrů. Kategorii starších žáků vyhrál KK Sokol Koblov před KK Brno a TKC Děčín.  

Turnaj byl velmi pozitivně hodnocen všemi účastníky a pořadatelé přislíbili uspořádání dalšího ročníku i v příštím roce, kdy se můžeme těšit na ASKA CUP 2024. 


Komentáře

komentáře Disqus