Poslední turnaj Ligy mladších žáků určil konečné pořadí ročníku 2023/2024

V sobotu se konal finálový turnaj Ligy mladších žáků Českého korfbalového svazu v Prostějově, kde mistrovský titul získal domácí Vosíme.cz Korfbal Prostějov před stříbrným SAM Kozlovice a bronzovým SK Plhov Náchod, jež v boji o bronz přemohl Golden Goalem kapitána Vymetálka KCC Sokol České Budějovice.

V neděli se následně v Kutné Hoře uskutečnil play-off turnaj o konečné 5.-8. místo, kam se kvalifikovala třetí a čtvrtá družstva ze základních skupin. Z moravské skupiny to byla družstva ASKA Otrokovice a KK Brno, která se v semifinále střetla s českými zástupci SK RESPO Kutná Hora a KC SPŠS Tábor. V prvním semifinále vyhrálo táborské družstvo první poločas nad tím otrokovickým těsně 4:3 a udrželo si stejnou úspěšnost střelby i do druhé půle a zaslouženě postoupilo do finále po výsledku 8:4, když zajímavostí bylo šest košů táborských chlapců na straně jedné a čtyři koše naopak na straně druhé v podání dívek družstva ASKA Otrokovice. Druhé semifinále přineslo výhru KK Brno nad domácím týmem 10:5, při níž se z brněnského družstva do střeleckých statistik zapsalo hned sedm hráčů a právě vyrovnanost celého družstva pomohla k výhře nad tím kutnohorským, kde koše zaznamenali jen jejich tradiční střelci Hladová a Dudla.

Poslední zápasy sezóny následně určily konečné pořadí, když po vítězství nad KK Brno se z pátého místa mohl radovat KC SPŠS Tábor a sedmé místo obsadil ambiciózní klub ze Zlínského kraje ASKA Otrokovice před domácím SK RESPO Kutná Hora.

Konečné pořadí Ligy mladších žáků Českého korfbalového svazu 2023/2024:

  1. Vosíme.cz Korfbal Prostějov „A“
  2. SAM Kozlovice
  3. SK Plhov Náchod
  4. KCC Sokol České Budějovice
  5. KC SPŠS Tábor
  6. KK Brno
  7. ASKA Otrokovice
  8. SK RESPO Kutná Hora
  9. Vosíme.cz Korfbal Prostějov
  10. KCL Kostelec na Hané
  11. MS YMCA Znojmo
  12. TKC Děčín a VKC Kolín

Komentáře

komentáře Disqus