EKC2018 #21 - souhrn - den devátý a desáty

Devátý den v Nizozemí, letí to hodně rychle. Máme za sebou důležitý zápas „o čest“ s Anglií. Šlo o zápas týmů, které měly zatím jen jednu jedinou výhru na turnaji a hrálo se o to, zda bude možné turnaj hodnotit jako relativní úspěch nebo neúspěch. Možná proto byl zápas tak nervózní z obou stran. Našemu týmu se podařilo těsně zvítězit a bude hrát v sobotu s lichotivé 5. místo. Ale co se dělo mimo tento zápas?

Klasicky jsme si už zvykli na snídani o deváté – jaká to bude těžká změna po návratu domů, kdy většina z nás už touto dobou bude bývat ve škole nebo v práci. Po snídani se vyrazilo k předzápasovému „rozbruslení“. To bylo tentokrát zaměřené na práci pod košem s tím, že jsme počítali, že Anglie bude silná pod košem a bude chtít hodně střílet. Navíc pod košem jsme ve většině zápasů na tomto ME spíše ztráceli. Už na rozbruslení bylo cítit, že večer půjde o důležitý zápas, Ivo musel opět i zvýšit hlas a „probrat“ hráče k většímu důrazu právě pod košem. I cesta autobusem z tréninku zpět na oběd byla ve znamení mlčení hráčů – zápas se blížil.

K obědu byla česnečka a rizoto – opět obojí výborné. Jenže tentokrát moc času na odpočinek nebylo, zápas začínal už v 16:30 (pro nás nezvyklé po minulých dnech, kdy naše zápasy nezačaly dříve jak v 18:00). Takže prakticky hned po obědě proběhlo půlhodinové video s rozborem hry soupeře a jelo se na zápas. Tentokrát jsme hráli v asi nejvzdálenější a také největší hale turnaje, a to v Heerenveenu. Hala je to moderní a velmi rozlehlá, i šatny byly nad naše zvyklosti a poměry obrovské. Navíc si hráči už při rozcvičení stěžovali, že mají sucho v krku – jako by byl v hale sušší vzduch. Toto vše ještě více stupňovalo nervozitu hráčů. Naštěstí soupeř na tom nebyl o nic lépe a také na něm bylo vidět, že je pro něj zápas důležitý. 

Jak zápas dopadl, si můžete přečíst v jiném článku. Co bych jen doplnil, tak po zápase byli vybrání dva naši hráči k antidopingové kontrole. Byli to Petr Galíček a Lenka Faltýnková. Sám s touto kontrolou nemám zkušenosti, ale řeknu, že na Petra jsme čekali asi tři hodiny, než splnil všechny požadavky dopingových kontrolorů. Ale aspoň jsme v mezičase, kdy Lenka a Petr přemlouvali své tělo, aby fungovalo podle instrukcí komisařů, mohli zhlédnout téměř oba semifinálové zápasy mezi Portugalskem a Německem a mezi Nizozemím a Belgií.

V sobotu (dnes) je den volna. Trénink už by byl asi zbytečný, takže v plánu je pouze relaxace v podobě nákupů a případné odpolední procházky. Na odpoledne plánuje Ivo video z hry posledního našeho soupeře – Katalánska. Večer se už budeme muset předpřipravit na odjezd, protože zítra nás už čeká ranní sbalení do aut a autobusu, odjezd na zápas a po zápase domů. Držte nám palce v neděli ve 12:00 v zápase o 5.místo s Katalánskem. Páté místo pro nově vznikající tým by bylo myslím pěkným zakončením celého turnaje.


Komentáře

komentáře Disqus