EKC2018 #12 - soupeř - Slovensko

Dnes od 20.00 v Gorredijku se naše reprezentace střetne se Slovenskem. Slovensko postoupilo do tohoto barážového souboje po vítězství v základní skupině, když dokázalo porazit v prodloužení Golden Goalem Francii 18:17 a včera dokázalo uspět i v nepříznivě se vyvíjejícím utkání proti Irsku. Slováci prohrávali ještě 12 minut před koncem zápasu 7:10, ale výsledek dokázali v poslední čtvrtině otočit a mohli slavit vítězství 16:12.

Výsledek zápasu rozhodne, které družstvo se následující den ve čtvrtfinále postaví obhájcům titulu z Nizozemska, kteří si zatím na turnaji se všemi soupeři pohrávají jako kočka s myší a za tři zápasy dokázali nastřílet 102 košů.

Nejlepším střelcem slovenského národního družstva je Peter Bušík, který je na českých palubovkách znám ze svého aktuálního působení v mistrovském družstvu KK Brno a má na kontě po dvou odehraných zápasech 9 košů, se kterými figuruje na děleném třináctém místě tabulky střelců (společně mimo jiné i s českým nejlepším střelcem Petrem Galíčkem). Nejlepší dámskou střelkyní je potom jeho sestra a rovněž brněnská hráčka Zuzana Bušíková se sedmi koši (nejlepší české střelkyně v dosavadním průběhu turnaje jsou Štěpánka Jonáková a Martina Klacková, které mají v tabulce shodně po čtyřech koších).


Komentáře

komentáře Disqus