EKC2018 #10 - souhrn - den pátý

Dnešek byl ve znamení posledního zápasu v základní skupině. Sice tento zápas již nic na pořadí obou týmů neřešil – náš tým už byl jisto jistě poslední ve skupině a soupeř z Německa měl první místo jisté – přesto alespoň pro náš český tým šlo o jakýsi boj o čest a sebevědomí.

Celý den začal tradičně v 9:00 snídaní, ale před tou ještě trenéři a kuchař vyrazili na velký nákup, aby doplnili zásoby. Po snídani jsme jen čekali na odjezd k tréninku v 11:00. Trénink byl opět hodinový, tentokrát v jiné hale (ve městečku Gorrdijk). Po návratu jsme měli opět výborný oběd v podobě květákové polévky a kuřecích nudliček se sýrovou omáčkou a rýží nebo těstovinami. V 16:00 proběhl opět rozbor videa, tentokrát ze zápasu CZE-POR, kde byli hráči upozorněni na spoustu chyb v obraně, spoustu faulů v obraně a spoustu ztrát a na malé množství střel v útoku.

Do zápasu s Německem nastoupil úplně překopaný tým a cílem bylo hlavně střílet, pokud se naskytne příležitost a hlavně bojovat po celý zápas až do konce. Opět jsme měli většinu zápasu problémy na doskoku, a to na obou stranách hřiště. Co nám naopak fungovalo hlavně v 1.polčase, tak byla efektivita zakončení. Ve druhém poločase se nám sice podařilo částečně eliminovat doskokovou sílu soupeře, ale také nám klesla úspěšnost zakončení. Výsledek utkání 16:21 je sice stále výrazný, ale bylo vidět a cítit, že hráči bojovali a soupeř pocítil i náš důraz. Rozhodně výsledek nic neřešil a odsoudil nás k zítřejšími zápasu o postup do čtvrtfinále.

Takže zítra ve 20:00 proti Slovensku. Držte nám palce a sledujte live stream na www.worldkorfball.org 

 

Komentáře

komentáře Disqus