OBROK 2013

Úpravy na hradě, pomoc v základní a mateřské škole, odklízení červnových povodňových škod na jezech v okolí, ale i velká hra, workshopy, přednášky, 4D kino nebo třeba sportovní a adrenalinové aktivity. To je jen výčet z programu celostátního setkání starších skautů a skautek - Obrok 2013, Akce se konala od středy 18.9.2013 v bezprostřední blízkosti Vodního hradu Švihov a skončila v neděli 22.9.2013.

V sobotu byli na programu netradiční sporty jako KINBALL, TCHOUKBALL, FRISBEE, KROKET a samozřejmě také KORFBAL.

Každý s těchto sportů měl vymezený prostor na louce a též korfbal. Povrch nebyl nijak upraven, takže jsme se pohybovali v trávě vysoké 40 cm a také notně podmáčené. Během dne se u nás zastavovali skauti a skautky, aby si korfbal vyzkoušeli. Den byl rozdělen do čtyř dvouhodinových bloků, ve kterých si skupiny účastníků Obroku mohli vyzkoušet nabízené disciplíny.

Za nás korfbalisty jsem tam byl já (Dejf) a dvě hráčky z Děčína Míša Krutišová  a Terka Špornová. Postavili jsme si ráno korfbalové hřiště včetně dvou košů a kolem 8:45 začali chodit první zájemci o náš sport. Na začátku jsme jim vysvětlili základy a nějakou malou historii korfbalu. Následovala ukázka: jak se správně nahrává, střílí, dělá donáška a pohyb na hřišti. Potom proběhlo malé rozcvičení a nakonec si každý skaut a skautka mohli vychutnat hru 4 na 4 do 5 košů. Účastníkům (mezi kterými byli i někteří korfbalisté) jsme rozdali letáčky (z archivu TKC)  a s „radostí“ jsme se vrhli na další skupiny až do 17,00, kdy jsme skončili.

Akce byla povedená, při které se u našeho korfbalového stánku otočilo něco kolem 300 skautů a skautek za den, chtěl bych poděkovat všem organizátorům a samozřejmě Míše a Terce za celodenní pomoc.

            David Schwarz

 

Tady je odkaz na fotky co jsem nafotili: http://hudrynka.rajce.idnes.cz/Obrok_2013


Komentáře

komentáře Disqus