Ve světovém beachkorfbalu měli čeští reprezentanti k medailím daleko

České elitní družstvo v kategorii dospělých odcestovalo do Belgie pod vedením reprezentačního trenéra Ivo Kracíka ve složení Eliška Jonáková, Vendula Jemelíková, Štěpánka Jonáková, Alexander Vyroubal, Patrik Nguyen a Petr Galíček.

V základní skupině C čeští reprezentanti na úvod porazili první tým Belgie 6:4, následně Wales 9:7 a v závěrečném zápase ve skupině podlehli vysoko prvnímu týmu Nizozemska 4:9. Ve vyrovnané skupině to stačilo, díky horšímu skóre, až na třetí místo, což znamenalo velmi silného soupeře do čtvrtfinále, které bylo na programu druhý den turnaje. V tomto čtvrtfinálovém souboji svedli naši reprezentanti souboj proti pozdějšímu vítězi turnaje Belgii 2, který prohráli těsně 3:5. V následném semifinále ve skupině o 5.-8. místo se opakoval souboj s prvním družstvem Nizozemska, na které naši opět nestačili a prohráli 3:10. V závěrečném utkání o konečné umístění porazila naše reprezentace Anglii 10:6 a skončila na konečném sedmém místě.

Vítězem se stalo druhé družstvo Belgie, když ve finále zdolalo Portugalsko 8:4. Historické bronzové medaile pak získalo Polsko po vítězství nad Maďarskem 4:1.

Světový pohár se na stejném místě konal i v kategorii juniorské. V konkurenci sedmi reprezentačních družstev se čeští junioři představili ve složení Kristýna Holubčíková, Anna Literová, Pavlína Štěpánová, Filip Šmíd, Jakub Novotný a Martin Jiřička. V rámci sobotního programu se všechna družstva střetla systémem každý s každým. V prvním zápase náročného programu naši reprezentanti porazili první tým Belgie 9:8, následně podlehli druhému družstvu Nizozemska 2:4, porazili Wales 13:2. V druhé polovině prvního dne již nebyli tak úspěšní, když podlehli Maďarsku 3:6, Nizozemsku 1 poměrem 4:8 a na závěr vybojovali cennou remízu s druhým týmem Belgie 8:8.

Druhý den bylo na programu čtvrtfinále, kde naši reprezentanti nedokázali zopakovat výhru nad Belgií 1 z prvního zápasu a podlehli výrazným rozdílem 4:11. V posledním zápase turnaje pak podlehli Maďarsku 2:4 a skončili na předposledním šestém místě.

Vítězem se stalo, stejně jako v kategorii elitní, družstvo Belgie 2, které porazilo první družstvo Nizozemska 7:5. Bronz zůstal rovněž doma, když jej pro sebe získalo první družstvo Belgie.

 

Konečné pořadí senioři:

  1. Belgie 2
  2. Portugalsko
  3. Polsko
  4. Maďarsko
  5. Belgie 1
  6. Nizozemsko 1
  7. Česká republika
  8. Anglie
  9. Wales
  10. Francie
  11. Maroko
  12. Švýcarsko
  13. Nizozemsko 2

 

Konečné pořadí junioři:

  1. Belgie 2
  2. Nizozemsko 1
  3. Belgie 1
  4. Nizozemsko 2
  5. Maďarsko
  6. Česká republika
  7. Wales

Komentáře

komentáře Disqus