Historické okénko k Superlize

Historické okénko – první ročník Superligy proběhl v roce 2019

 

První ročník soutěže s názvem Superliga, která je „super“ v mnoha ohledech, proběhl v první polovině roku 2019 a poznal prvního držitele cenné trofeje. Vítězným družstvem se stal Alligators Team vedený reprezentačním trenérem Ivo Kracíkem, který ve skvělém finále zdolal PRO Bananas 15:11, když nejlepším střelcem finálového zápasu byla maďarská reprezentační posila Kracíkova týmu Zsolt Majer, který zaznamenal famózních 8 košů. 

 

Třetí místo vybojovalo družstvo MS Team po vítězství až v prodloužení nad Hooks Teamem, když Golden Goal vstřelila Lucie Šebelová. 

 

Nejlepším střelcem nové soutěže byl tehdejší člen reprezentačního družstva Patrik Nguyen s 32 koši před svým spoluhráčem Ivanem Žákem. Nejlepší dámskou střelkyní pak byla Denisa Kolářová s 22 koši před Miloslavou Mensovou. Celkem bylo v nové soutěži během tří hracích víkendů odehráno 24 zápasů a do zápasů se zapojila více než stovka hráčů z České republiky, Slovenska, Maďarska a Nizozemska.

 

Konečné pořadí Superligy 2019:

1.      Alligators Team

2.      PRO Bananas

3.      MS Team

4.      Hooks Team

5.      Spice Team

6.      CZE U17 „A“

7.      CZE U17 „B“

8.      Respo Team

 

Sestava vítězného družstva Alligators Team:

 

Ženy: Tereza Hurdálková, Denisa Kolářová, Lucie Součková, Zsófia Gáspár, Sára Tasnádi, Aneta Botková, Hana Procházková, Jana Kohoutová

 

Muži: Petr Pešák, Vlastimil Krejčí, Aldar Tsybyktarov, Daniel Štefák, Ondřej Čierný, Zsolt Majer, Dömötör Bottlik, Tamas Berenyi


Komentáře

komentáře Disqus