Historické okénko – Český pohár žákovských družstev 2019

Před začátkem covidové pandemie a velké přestávky pro všechny sportovce a celou společnost se během posledního květnového víkendu 2019 v Náchodě konal tradiční Český pohár žákovských kategorií v korfbalu na trávě. SK Náchod Plhov se pořadatelství ujal poprvé v roce 2012 a od tohoto roku se pravidelně každý rok sjíždí nejlepší žákovská korfbalová družstva, aby soutěžila o cennou trofej – o Český pohár. 

Rok 2019 patřil mezi nejpočetněji zastoupené, když se ve třech kategoriích představilo celkem 21 korfbalových družstev, která byla ještě doplněna čtveřicí družstev, jež se utkala v doplňkovém turnaji minižáků v korfbal4.

Osm týmů se představilo v kategorii minižáků, kterou opanovalo KK Brno, když získalo dokonce dvě první místa. Z bronzových medailí se nakonec radovalo družstvo SK Respo Kutná Hora, když s souboji o třetí místo předčilo KK Brno Nový Lískovec. 

V kategorii mladších žáků se do finále probojovala družstva KK Brno a KK Sokol Koblov a k vidění byl mimořádný zápas. Z vítězství se nakonec radovali zástupci jižní Moravy po výhře 8:6 a bronz získal VKC Kolín.

V kategorii starších žáků, ve které se o Český pohár 2019 utkalo pět družstev, opět triumfovalo KK Brno a na stupních vítězů jej doprovodilo stříbrné družstvo SK Respo Kutná Hora a bronzové MS YMCA Znojmo.

Konečné pořadí v jednotlivých kategoriích:

MINIŽÁCI

1. Brno 1

2. Brno 2

3. Kutná Hora 2

4. Brno NL

5. Kutná Hora 1

6. Kolín 

7. Děčín

8. Náchod

 

MINIŽÁCI KORFBAL4

1. Náchod 1

2. Náchod 2

3. Kutná Hora 1

4. Kutná Hora 2

 

MLADŠÍ ŽÁCI 

1. Brno 1

2. Koblov

3. Kolín 1

4. Brno 2

5. Náchod

6. Kutná Hora

7. Kolín 2

8. Děčín 

 

STARŠÍ ŽÁCI 

1. Brno 1

2. Kutná Hora

3. Znojmo

4. Náchod

5. Brno 2

 


Komentáře

komentáře Disqus