České týmy mají za sebou korfbalovou Challenge!

U19

Talentovaná mládež U19, pod vedení Davida Konečného, v úterý 26.12.2023 odletěla na tradiční povánoční turnaj Korfbal Challenge do Rotterdamu, kde je ve středu čekalo během celého dne 6 zápasů, při čemž každý z nich trvá 20 minut.

Na turnaji začali ranním zápasem proti výběru Noord-West U17. V tomto utkání se Čechům podařilo skórovat 6krát, z toho polovina přesných střel byla od Lukáše Holíka. Holandský tým byl však v útoku přesnější a zápas tak končí prohrou Čechů 6:9.

Druhý zápas poměřila česká devatenáctka se Zuid-West U17, který ve vyrovnaném boji končí o koš lépe pro soupeře 10:11. Nejúspěšnějším střelcem byl opět brněnský Lukáš Holík se 4 koši.

Další utkání odehrál náš výběr proti Noord U17. Zápas se vyvíjel podobně jako ten první a končí prohrou našeho týmu 6:8, kde nejúspěšnější byl se 2 koši Martin Němeček.

Trenér Konečný každý zápas vzhledem k náročnému programu lehce obměňuje sestavu a hledá tak pro svůj tým nejlepší varianty. Zápas proti Oost U17 má však i tak podobný výsledek 6:8 v neprospěch našich reprezentantů. V zápase se 2krát prosadili Lenka Buriánková a Tomáš Hák.

Následující zápas proti Zuid U17 má již veselejší konec pro Čechy, a tak za skóre 8:5 získávají první vítězství na turnaji. K výsledku přispěl 3 koši Martin Němeček.

Poslední zápas dne odehrála česká devatenáctka proti stejně starému anglickému soupeři. V utkání jasně dominoval český tým, a tak den uzavírá vítězstvím 11:3. Nejvíce přesných střel a to 4 měl René Křupal.

Druhý den čekaly reprezentanty další dva zápasy. První zápas odehráli proti Belgii, který český tým zvládnul a vyhrává 8:6.

Turnaj zakončili zápasem s West U17. Česká devatenáctka v utkání neměla tolik střeleckého štěstí a prohrává 2:12 a končí tak na 7. místě v turnaji.

 

U17

Ve čtvrtek 28.12.2023 odehrála svůj turnaj i česká U17, talentovaná mládež přiletěla ve středu se svým realizačním týmem v čele s Martinem Šnévajsem.

V jeden den, čekaly reprezentanty 4 zápasy ve skupině. Začali zápasem proti Alblasserwaard U15, když již na začátku turnaje ukázali svoji střeleckou sílu a vítězí 14:8.

Následný zápas poměřili Češi síly s De Wouden U15. Utkání bylo velmi vyrovnané, když oba týmy vystřelili stejný počet košů a zápas končí remízou 6:6.

Třetí zápas dne je čekal soupeř Randmeren U15. Naše sedmnáctka měla spoustu úspěšných útoků, a i díky poctivé obraně vyhrává rozdílem třídy 6:12.

Poslední zápas základní skupiny byl s De Venen U 15, kde český tým pokračoval na vítězné vlně a skupinovou fázi tak uzavírá vítězstvím 6:12. Tím se umístil na prvním místě v tabulce a čekal je tak finálový zápas.

V boji o první místo čekal tým Den Haag U15. Češi však pokračovali v úspěšných útocích a výsledek finálového utkání tak přiklání na svou stranu a vítězí nad Holanďany o 3 koše 11:8 a končí na turnaji na prvním místě.


Komentáře

komentáře Disqus