Víte, že... probíhá příprava talentované mládeže

Dnes začíná přípravný víkend talentované mládeže hned tří reprezentačních výběrů. V Kostelci na Hané se sejdou nejmladší reprezentační lvíčata, která se pod vedením charizmatického trenéra Martina Šnévajse budou připravovat v Kostelci na Hané na letní vrchol sezóny, kterým bude osmičkový turnaj v Polsku a velkým tahákem bude očekávaný souboj jak s polskou reprezentací, tak zejména porovnání sil v této kategorii s výběrem Nizozemska. Do Kostelce na Hané by mělo dorazit 24 korfbalových nadějí, které na letní výjezd utvoří dvě družstva se lvíčkem na prsou.

V Kutné Hoře večerním tréninkem začíná společné soustředění výběrů do 17 let a do 19 let, když oba reprezentační trenéři těchto výběrů Konečný a Filip si, dle zkušeností z minulých let, pochvalují možnost sehrát několik přípravných utkání. Pro reprezentaci do 19 let se jedná o finální přípravu, neboť hned v polovině příštího týdne odjíždí na Mistrovství světa U19 2023 do belgického Gentu, kde bude usilovat o vylepšení loňského šestého místa ze světového šampionátu v Kutné Hoře. Širší výběr devatenáctky je doplněn i o tři reprezentanty z výběru U17, kteří mají šanci probojovat se do finálního výběru pro světový šampionát. Finální sestava 14 juniorů, která bude reprezentovat Českou republiku na MS U19 2023, bude oficiálně oznámena v neděli 2.4. 2023 v poledne.

Reprezentační výběr do 17 let čeká soustředění rozšířeného výběru, když příležitost dostane celkem 11 hráček a 11 hráčů z celkem sedmi klubů, z nichž bude realizační tým postupně zužovat výběr rovněž na finálních 7 dívek a 7 chlapců, kteří pojedou reprezentovat Českou republiku na Světový pohár U17 2023 do nizozemského Eindhovenu. Realizační tým výběru U17 bude pro toto soustředění doplněn o bývalého juniorského reprezentanta Michaela Háka, který zaskočí místo Kláry Zábojové a Barbory Dvořákové, které obě plní pracovní povinnosti v zahraničí.

 


Komentáře

komentáře Disqus