Historické okénko – 3.zápas ve skupině na ME 1998

Ve třetím pokračování v historickém bádání o první účasti na halovém Mistrovství Evropy, která je již téměř pětadvacetiletou minulostí, se podíváme na třetí a poslední zápas v základní skupině.

Posledním soupeřem byl ve skupině bylo Německo a Češi vstupovali do utkání s vědomím, že německou seniorskou reprezentaci nikdy v historii do té doby neporazili. Zápas rovněž rozhodoval o tom, které družstvo postoupí do boje o bronz, neboť to byl přímý souboj o druhé místo ve skupině – Češi i Němci shodně porazili Slovensko a podlehli Nizozemsku a jejich vzájemný souboj rozhodoval o tom, kdo vyzve domácí Portugalsko v boji o bronzové medaile. 

Česká reprezentace v nejdůležitějším zápase ve skupině podala nejlepší výkon, střelecky excelovali zejména Bittner, Honzíček a Cihlářová, kteří nastříleli stejně košů jako celý německý tým dohromady a kapitán Martin Vaculík navíc dokázal vymazat německou hvězdu Thorstena Cramera. Češi ani jednou nepustili Německo do vedení, v poločase vedli 11:5 a jistě si dokráčeli k první výhře nad Německem 25:18, k níž výraznou měrou přispěla i nevídaná podpora z hlediště, kdy české reprezentaci velmi hlasitě fandila polská reprezentace.    

Po tomto vítězství bylo zřejmé, že na prvním halovém evropském šampionátu bude Česká republika bojovat o medailové umístění, a to proti domácímu Portugalsku …a le o tom poinformujeme zase až za týden.

Česká republika – Německo        25:18     (poločas 11:5)

Koše: Bittner 8, Honzíček 6, Cihlářová 4, Vaculík 3, Herglová R. 2, Herglová J. 1, Lizoňová 1


Komentáře

komentáře Disqus