V prvním představení v roce 2022 tři družstva nastřílela 22 košů

Dnešní výsledky extraligových zápasů byly zcela symbolické ve znamení nově začínajícího roku, když první utkání skončilo výsledkem 20:22 z pohledu znojemských Modrých slonů (podobně jako pamětníci jistě vzpomenou první utkání MS U23 2016 v Olomouc, které skončilo výsledkem 20:16). Druhé utkání mezi Českými Budějovicemi a Prostějovem počtem vstřelených košů nezaostalo a skončilo remízou 22:22.

KK Brno – MS YMCA Znojmo 22:20           (poločas 10:9)

První poločas byl z obou stran pomalý s velmi slabou obranou, kdy hráči dostávali až příliš mnoho prostoru, ale ani to nestačilo žádnému z družstev k získání výraznějšího náskoku a poločas 10:9 naznačoval, že půjde o vyrovnaný duel. I druhá půle zůstávala vyrovnaná až po poslední pětiminutovky, do níž se vstupovalo za stavu 18:18. KK Brno dokázalo sehrát dva excelentně dva útoky, které shodně zakončila nejlepší střelkyně zápasu Sára Sahatciu a poslala Brno do velmi nadějného náskoku. Brněnští zvýšili ještě na 21:18, následně na 22:19 a znojemští hráči už, i po zbytečných ztrátách, nedokázali zápas zdramatizovat.    

Koše: Sahatciu 6, Skála 5, Jemelíková 3, Bušík 2, Bušíková 2, Drábková 2, Sládek 1, Čarvašová 1 – Podzemský 4, Šebelová 4, Zábojová 3, Nguyen 3, Toufar J. 3, Pavlíčková 2, Toufar T. 1

Pár slov Sáry Sahatciu (KK Brno), nejlepší střelkyně utkání: "Hrálo se mi dobře, Maloměřice jsou nejbližší, co máme k domací hale a přišlo i pár fanoušků, za což jsme radi. O výsledku rozhodlo vlastně až posledních pět minut, ve kterých jsme zabrali a prolomili střeleckou mizérii, která nás (nebo minimálně mě) provázela celý zápas. Dostali jsme spoustu jednoduchých košů a na ty naše jsme se vždycky nadřeli, Znojmo vyborně bránilo a i bez Kuby Žáka a Ivana Žáka nás potrápili určitě víc, než jsme chtěli. Uvidíme, co příští týden na Znojemském hřišti."

 

Sokol České Budějovice - SK RG Prostějov 22:22 (poločas 12:7)

První poločas vyšel lépe domácím, kterým vycházela jejich hra přes vysoké hráčky na asistentovi a dobré střelecké úspěšnosti Pešáka s Krejčím. Hostům se navíc nedařilo skorovat ani z vyložených šancí. Poločas tak skončil překvapivým rozdílem pěti košů ve prospěch domácího týmu. Po přestávce jako by se prostějovský tým vyměnil, začal se lépe pohybovat a dostal více do hry Šnajdra s Galičkem, kteří své šance proměňovali. Domácímu týmu naopak trochu došel dech a když Prostějov začal zápas otáčet a pět minut před koncem už vedl o tři koše, zdálo se být rozhodnuto. Budějovice však mobiizovaly poslední síly, dokázaly se dostat na dostřel a díky přesné střele Pešáka dvě sekundy před koncem nechávají doma alespoň bod. 

Koše: Pešák 9, Krejčí 8, Jiřička 2, Kozlová 1, Nevludová 1, Procházková 1 - Galiček 6, Tichý 5, Šnajdr 5, Křížková 2, Vyroubal 2, Lorencová K. 1, Lorencová N. 1.

Pár slov Petra Pešáka (Sokol České Budějovice), nejlepšího střelce utkání: "Tempo podle mě nebylo nijak vysoké. Kdyby mi někdo před začátkem navrhoval remízu, asi bych ji bral.. ale vzhledem k výsledku v poločase jsme si začali myslet na výhru. Nakonec dotahování na remízu 2 vteřiny před koncem a nebylo ani moc ostrých soubojů."


Komentáře

komentáře Disqus