Víte, že... zítra proběhne finálový den

Již zítra proběhne s prostějovské hale Reálného Gymnázia první finálový den aktuální sezóny a bude se jednat o finále 1.České korfbalové ligy a České korfbalové extraligy.

Před televizními kamerami se utkají dva nejlepší týmy extraligy o mistrovský titul, když vítěz základní části SK RG Prostějov na své palubovce přivítá trojnásobného mistra KK Brno. Pro prostějovské družstvo se jedná o nejúspěšnější sezónu v historii, když dosavadním maximem byly bronzové medaile z let 2016 a 2019.  

Statistiky před finálovým zápasem mluví ve prospěch SK RG Prostějov, který v dosavadním průběhu sezóny 2021/2022 vyhrál tři ze čtyř vzájemných soubojů s celkovým skóre 92:81. Zajímavostí je, že KK Brno vedl třikrát v poločase, ale do vítězného konce dotáhl zápas pouze jedinkrát. To SK RG Prostějov naopak neprohrál ani jeden ze druhých poločasů, když třikrát byl úspěšnější a jednou druhý poločas skončil remízou.

Nejlepším střelcem vzájemných soubojů je Petr Galíček, který zaznamenal celkem 28 košů. Druhý je jeho spoluhráč Petr Šnajdr s 21 přesnými střelami a třetí je brněnská Eliška Zieglerová s 20 koši, která zároveň drží i rekord v počtu košů ve vzájemných zápasech, když při jediné výhře KK Brno zaznamenala devět košů. 

 

Komentáře

komentáře Disqus