Historické okénko - dva roky od posledního Mistrovství Světa

Dnes se v našem okénku ohlédneme za historií nepříliš vzdálenou, která má svůj přesah i do současnosti a blízké budoucnosti. Přesně před dvěma lety na začátku srpna 2019 se konalo poprvé Mistrovství světa v elitní kategorii na africkém kontinentu a tuto akci pro dvacet nejlepších světových reprezentačních družstev hostilo jihoafrické město Durban. Nikdo v té době ještě netušil, že tato akce bude na následující dva roky poslední uskutečněnou a že celosvětová pandemie paralyzuje celý sportovní svět.

Český reprezentační výběr pod vedením trenéra Ivo Kracíka vstoupil do turnaje důležitým vítězstvím nad družstvem Katalánska, které přemohl poměrem 17:14, následně lehce zvítězil nad Novým Zélandem 23:11 a v boji o první místo ve skupině nestačil na pozdější světové šampióny z Nizozemska poměrem 7:23. Po druhém místě ve skupině nastoupil český reprezentační výběr v nejdůležitějším utkání turnaje, které určovalo která osmička si vybojuje postup na Světové hry. Osmifinálový souboj proti Austrálii zvládli Češi s přehledem a po vítězství 27:15 si zajistili historicky čtvrtý postup na Světové hry. V následujícím programu musela česká reprezentace zkousnout dvě drtivé porážky 10:27 od Belgie a 5:18 od Surinamu. V závěrečném vystoupení pak v souboji o sedmé místo proti Portugalsku předvedli svěřenci Ivo Kracíka opět skvělý výkon a po vítězství 17:16 obsadili konečné sedmé místo.

Sestava ČR: D.Drábková, L.Faltýnková, P.Galíček, R.Havlová, V. Jemelíková, D.Kolářová, A.Literová, P.Nguyen, P.Pešák, J.Šedý, P.Šnajdr, D.Štefák, A.Vyroubal, E.Zieglerová

Pořadí MS 2019:

  1. Nizozemsko
  2. Belgie
  3. Taiwan
  4. Čína
  5. Německo
  6. Surinam
  7. Česká republika
  8. Portugalsko
  9. Anglie,
  10. Katalánsko,
  11. Polsko
  12. Maďarsko
  13. Slovensko
  14. Austrálie
  15. Japonsko
  16. Irsko
  17. Hong Kong
  18. Nový Zéland
  19. JAR
  20. Macau

Komentáře

komentáře Disqus