Europa Shield 2020 - před turnajem

Český vicemistr KK Brno bude mít v základní skupině relativně lehké soupeře a postup do semifinále je jakousi povinností aktuálně vedoucího družstva České korfbalové extraligy. Trenér Máša bere s sebou na finálový turnaj 7 žen a 7 mužů a cílem je vylepšení třetího místa, které KK Brno v minulosti, při čtyřech účastech na Europa Shieldu, již dvakrát dokázalo vybojovat.

V pátek odpoledne v 17:00 se v prvním zápase celého turnaje střetnou brněnští korfbalisté s polským družstvem KS Defenders Wroclaw, které již druhým rokem působí v druhé nejvyšší české soutěži. V minulém roce byl polský tým téměř neškodný, ale v letošním průběhu 1.ČKL si již vyšlápl na nejednoho favorita a v posledním kole dokázal porazit i obhájce loňského prvenství VKC Kolín.

V sobotním programu čeká na KK Brno nejprve v úvodním ranním zápase v 9:45 turecké družstvo Kocaeli University SC, se kterým má brněnské družstvo zkušenost z roku 2017, kdy na finálovém turnaji Europa Cupu v Nizozemsku zdolalo Turky vysoko 27:10, po poločase 14:5. I v letošním roce bude český tým v roli velkého favorita a nic jiného než pohodlné vítězství fanoušci z jihu Moravy neočekávají.

V sobotu odpoledne pak čeká na svěřence trenéra Máši asi nejtěžší soupeř ve skupině, když změří své síly s německým KV Adler Rauxel, který je pátým nejúspěšnějším družstvem historie Europa Shieldu, když na svém kontě 1 vítězství (z roku 2018) a dvou stříbrech a bronzech. S tímto německým klubem však KK Brno nemá příznivou bilanci, když v rámci Europa Shieldu již dvakrát odešlo poraženo (v roce 2013 poměrem 11:14 a v roce 2014 pak 20:22).


Komentáře

komentáře Disqus