Historické okénko – první účast KK Brno v pohárové Evropě

Brněnští hráči a hráčky KK Brno se poprvé představili v pohárové Evropě v lednu 2011, tedy téměř na den přesně před jedenácti lety, když jeli reprezentovat Českou republiku na Europa Shiedl 2011 do polského hlavního města. K prvnímu utkání nastoupilo KK Brno v sestavě Koláčná, Mášová, Škrobová, Fridrichová, Vávra, Fridrich, Bušík, Cholava. První koš brněnského klubu zaznamenala Miroslava Koláčná, která vyrovnávala v úvodním zápase proti anglickému družstvu Nomads na 1:1. V poločasové přestávce vedli Angličané těsně 6:7, ale druhá půle vyšla lépe brněnským korfbalistům, kteří první vystoupení přetavili v první cennou výhru poměrem 12:11, když rozhodují koš vstřelil Ivan Vávra. 

I ve druhém zápase KK Brno uspělo, když smetlo maďarské družstvo KK Obudai poměrem 16:3, a to i díky pěti košům reprezentační opory Petry Škrobové. Poslední zápas ve skupině o první místo přinesl dramatickou zápletku v duelu s katalánským CK Vallparadis, když po vyrovnaném poločase 6:6 vedli Katalánci 7:8, následně KK brno otočilo na 10:8 a družstva se opět vyrovnala na 10:10. nastala přetahovaná a mnoho změn ve vedení. Poslední koš zápasu však za vyrovnaného stavu 16:16 zaznamenala z donášky Miriam Gonzales Flores a vystřelila tak výhru 16:17 pro družstvo z Pyrenejského poloostrova.

Poslední den turnaje čekal na brněnské družstvo tým NC Benfica, který se v budoucnu stal častým katem českých medailových nadějí v klubových soutěžích. A i toto první střetnutí předznamenalo, že tento soupeř českým týmům nesvědčí – po pár minutách to bylo hrozivých 0:5 a v poločasové pauze pak 5:11. Dvakrát ve druhé půli se KK Brno dokázalo přiblížit na rozdíl tří košů, ale na zisk bronzové medaile pomýšlet nemohlo a podlehlo poměrem 16:21.

KK Brno – NC Benfica     16:21     (poločas 5:11)

Koše: Vávra 4, Fridrich 3, Cholava 2, Mášová 2, Škrobová 2, Máša 1, Fridrichová 1, Bušík 1 – Luz 4, Cordeiro 3, J.Faria 3, Amaral 3, C. Faria 2, Marques 2, Oliveira 2, Antunes 1, Serafim 1 

 


Komentáře

komentáře Disqus