Historické okénko - první korfbalové světové hry

První česká korfbalová účast na Světových hrách se datuje do roku 2005, kdy silný český výběr pod vedením hlavního trenéra Radka Honzíčka odehrál v německém Duisburgu skvělý turnaj. Sedmé vydání World Games bylo určeno pro šest nejlepších korfbalových družstev světa a pětidenní turnaj hraný systémem každý s každým zahájili čeští reprezentanti zápasem proti bezkonkurečnímu Nizozemsku, jemuž podlehli poměrem 7:23 a nakonec se jednalo o jediný zápas, ve kterém svěřenci trenéra Honzíčka odešli po základní hrací době poraženi.

Další zápasy proti Německu a Velké Británii ovládli Češi výrazně, když vyhráli 22:14 a 15:9. Předposlední den den turnaje dokázali totiž senzačně remizovat s Belgií 11:11 a ocitli se de facto jediný koš od stříbrných medailí, ale prodloužení rozhodla střela nejlepšího belgického střelce Barta Claymana a Čechy čekal poslední den zápas s Taiwanem, ale již s vědomím, že bronzové medaile jim nikdo již nevezme.

V posledním zápase česká reprezentace opět dotáhla zápas až do prodloužení po konečném stavu 10:10, kde opět byl úspěšnější soupeř a připsal si extra bod do tabulky za výhru Golden Goalem 11:10.

Konečné pořadí Světových her 2005:

1.     Nizozemsko            5z.      15b.    100:36

2.     Belgie                     5z.      11b.    69:63

3.     Česká republika      5z.      8b.     65:69

4.     Německo                5z.      6b.     60:94

5.     Taiwan                    5z.      5b.     65:66

6.     Velká Británie          5z.      0b.     44:75

Sestava České republiky:

Veronika Candrová, Markéta Ježková, Radka Prokůpková, Zuzana Spěšná, Petra Škrobová, Martina Tauchmannová, Klára Zábojová, Ivo Kracík, Vlastimil Krejčí, Jan Malačka, Petr Malačka, Petr Pomahač, Matin Vaculík, Martin Žák. Realizační tým: Radek Honzíček (trenér), Lukáš Filip (asistent, manager)


Komentáře

komentáře Disqus