SUPERLIGA 2019 - 3.kolo

Poslední zápasy základních skupin prvního ročníku Superligy 2019 se odehrály ve znojemské hale, kde se odehrálo i první kolo letošního ročníku. Před prvním zápasem byla oceněna nejlepší střelkyně minulého kola, kterou se podle hlasování fanoušků na sociálních sítích stala juniorská reprezentantka Kateřina Nevludová za svůj Golden Goal proti Respo Teamu.

Nejlepším střelcem třetího hracího dne Superligy 2019 byli Denisa Kolářová se sedmi koši a Patrik Nguyen se šesti koši, které mu vynesli průběžné vedení v tabulce nejlepších střelců Superligy 2019, kterému vévodí s celkem dvaceti koši.

Modrá skupina

CZE „1“ U17 – Alligators Team  11:25     (Golden Goal 0:1)

Alligators Team doplnili pro tento hrací víkend čtyři maďarští hráči, kteří mají zkušenosti i z maďarského reprezentačního družstva a výrazně přispěli k vysokému vítězství zeleného týmu trenéra Ivo Kracíka. Mladí čeští reprezentanti nevstoupili do zápasu dobře a rychle prohrávali 1:4, což byl výsledek po první čtvrtině, ale ve druhém dějství se dokázali zvednout a po poločase byl stav 5:9. Ve druhé půli prvního zápasu pak Alligators Team přepnul na vyšší rychlostní stupeň a rovněž spolupráce se zahraničními posilami začala fungovat lépe, když celkem maďarské posily zaznamenaly 9 košů. Nejlepší střelkyní zápasu byla Denisa Kolářová, která svým sedmým košem rozhodla i dodatečný Golden Goal o extra bod do tabulky a zajistila tak svému týmu konečné druhé místo v Modré skupině.

Koše: Štěpánek 3, Kohl 2, Nevludová 2, Šťastný 2, Nováková 1, Šrůtová 1 – Kolářová 7, Krejčí 5, Pešák 4, Tasnadi 3, Pauly 2, Majer 2, Berenyi 2, Štefák 1

Respo Team – PRO Bananas       5:26       (Golden Goal 0:1)

PRO Bananas tým trenéra Davida Konečného s přehledem potvrdil roli favorita a již v poločase vedl 14:2 a bez větších komplikací dokráčel k pohodlnému vítězství 26:5 a k prvnímu místu v Modré skupině. Výbornou střeleckou formu potvrdila zejména Nikola Lorencová, která zaznamenala 5 košů, a to včetně Zlatého koše. Dalších pět střelců z týmu Davida Konečného si pak připsalo tři a více košů a zítra se ve čtvrtfinále postaví proti druhému týmu reprezentační sedmnáctky a opět půjde do souboje v roli velkého favorita. Poražené družstvo Respo pak zítra čeká vítěz a suverén Zaté skupiny MS Team.

Koše: Mensová M. 2, Slavíková 1, Pálfi 1, Dousek 1 – Lorencová N. 5, Galíček 4, Lužný 4, Vyroubal 3, Lorencová K. 3, Rieger 3, Marek 2, Křížková 2, Zelinková 1

Tabulka Modré skupiny

1.       PRO Bananas                    3z.          8b.         71:32

2.       Alligators Team                3z.          5b.         69:40    

3.       CZE „1“ U17                       3z.          4b.         43:58

4.       Respo Team                      3z.          1b.         22:75

 

Zlatá skupina

CZE „2“ U17 – Spice Team                           7:24       (Golden Goal 0:1)

Výrazný posun na druhém týmu CZE U17, byl znát i v jejich posledním zápase ve skupině, když v prvním poločase dokázali držet s favorizovaným Spice Teamem krok a stav byl 7:11 ve prospěch Spice Teamu. Do druhé půle vstoupil tým kapitána Spice Teamu a slovenské reprezentace Petera Bušíka, který svůj tým doplnil celkem o další dva členy reprezentace Slovenské republiky, excelentně a během třetí čtvrtiny zvýšil vedení na 18:7 a vítězi bylo prakticky rozhodnuto, a protože svěřenci trenéra reprezentační sedmnáctky již do konce zápasu skórovat nedokázali, prohráli výrazně 7:24. Trápení mladých nadějí pokračovalo i v Golden Goalu, kdy Šárka Juklová neproměnila dvě velké šance a z dodatečného bodu se radoval Spice Team, když Zlatý koš vstřelil již podruhé v tomto ročníku Superligy Jan Šedý.

Koše: Valenta F. 2, Kortus D. 2, Bartošová 2, Valenta J. 1 – Rompolt 5, Bušík 4, Drábková 4, Sahatciu 4, Šedý 3, Faltýnková 3, Bušíková 1, Cholava 1

Hooks Team – MS Team                              10:19     (Golden Goal 0:1)

Zápas o prvenství ve Zlaté skupině se nesl v maximálním nasazení a byl plný tvrdých osobních soubojů, kdy si zástupci obou týmů nic nedarovali za zadarmo. Po prvním poločase vedl MS Team díky výborné střelbě 10:4, ale na začátku druhého poločasu dokázali hráči kapitána Háka zápas zdramatizovat, když snížili na 12:9. Závěrečná fáze zápasu pak ale opět vyzněla výrazně lépe pro MS Team, který si připsal rozhodující dva body za vítězství, které ještě zvýraznil Zlatým košem Moniky Mostbekové a připsal si tak tři body tabulky a prvenství ve skupině.

Koše: Jonáková 3, Literová 2, Macková 2, Tichý 2, Ziegler 1 – Nguyen 6, Mostbeková 4, Žák I. 3, Šebelová 3, Šmíd 2, Žák J. 1, Simonidesová 1

 

Tabulka Zlaté skupiny

1.       MS Team                            3z.          8b.         67:33    

2.       Hooks Team                      3z.          5b.         47:46

3.       Spice Team                        3z.          4b.         55:42

4.       CZE „2“ U17                       3z.          1b.         26:74

 

Nejlepší střelci

1.       Patrik Nguyen                  20košů

2.       Petr Pešák                          16košů

3.       Ivan Žák                               15košů

Peter Bušík                        15košů

Denisa Kolářová               15košů

Petr Galíček                       15košů

4.       Alexander Vyroubal       13košů

5.       Lenka Faltýnková             11košů

6.       Pavlína Štěpánová          9košů

7.       Renata Havlová                8košů

Daniel Štefák                    8košů

Kateřina Lorencová        8košů

Lucie Šebelová                 8košů

Monika Mostbeková      8košů

8.       Anežka Mensová            7košů

Josef Valenta                    7košů

Anna Literová                   7košů

Miloslava Mensová        7košů

Martin Dušek                    7košů

Kateřina Nevludová       7košů

 


Komentáře

komentáře Disqus