Vosíme Superligu 2023 ovládl Collalloc team

Vosíme.cz Superligu 2023 ovládl Collalloc Team kapitánky Novákové

 

Pátý ročník skvělého projektu, který je super v mnoha ohledech a který nese výstižný název Superliga, nabídl skvělé vyvrcholení. Nejlepší dvě družstva tohoto ročníku, která se dokázala probojovat do finále, se v neděli odpoledne před zaplněnou halou Reálného Gymnázia v Prostějově utkala o vítězství.

 

Favorizované družstvo Chňapíci kapitána Šmída vedlo po první skvělé čtvrtině 9:8, když oba týmy nastoupily ve skvělé formě a výborně dokázaly zakončovat většinu útoků a proměňovat nabídnuté šance. V dalším průběhu utkání začala na obou stranách lépe fungovat obranná činnost a bylo jasné, že nastolené tempo z první čtvrtiny není možné vydržet. Collalloc Team kapitánky Novákové prakticky stále pouze dotahoval náskok soupeře a do poslední desetiminutovky se šlo za vyrovaného stavu 14:14. Zkušenější tým kapitány Šmída se dostal opět do vedení a zdálo se, že dokáže využít svých zkušeností a své vedení nepustí. Dvě minuty před koncem základní hrací doby však Collalloc Team dokázal zásluhou skvěle hrajícího Buriánka vyrovnat na 17:17 a napětí v hale gradovalo. Přesně 100 vteřin před koncem rozehrával reprezentační veterán v dresu Chňapíků volný hod, ale zakončení bylo nepřesné a ani se druhou šancí nenaložil dvojnásobný vítěz Superligy z let 2019 a 2022 úspěšně. Poslední útok z utkání tak mělo družstvo Collalloc a sehrálo to skvěle, když vítězný koš vstřelila z šesti metrů 4,3 vteřiny před koncem Adéla Zikmundová, na což již soupeř ve zbývajícím čase nedokázal zareagovat a Collalloc Team mohl slavit senzační vítězství.

Finále Vosíme.cz Superligy 2023

 

Collalloc Team vs. Chňapíci Team              18:17     (poločas 11:13)

Koše: Nováková 4, Bartošová 4, Zikmundová 3, Ošťádal 2, Buriánek 2, Šmejkal 2, Sahatciu 1 – Krejčí 5, Pešák 4, Kortus 2, Janáková 2, Procházková 2, Šmíd 1, Buzková 1

 

Konečné pořadí Vosíme.cz Superligy 2023

1.      Collalloc Team

2.      Chňapíci Team

3.      Czechia U19 Team

4.      On/Off Team

5.      Challenge Team

6.      Infinity Team

7.      Somelieris Team

8.      Cypísci Team

 


Komentáře

komentáře Disqus