Komise rozhodčích bilancuje po podzimní části sezóny 2023/2024

Po odehrání podzimní části sezóny 2023/2024 sečetla Komise rozhodčích zápasy všech rozhodčích za měsíce říjen, listopad a prosinec roku 2023.

Komise rozhodčích Českého korfbalového svazu, která nominuje rozhodčí k zápasům obou soutěží dospělých (Česká korfbalové extraliga a 1.Česká korfbalová liga) a k zápasům obou dorosteneckých soutěží (Česká dorostenecká korfbalová extraliga a 1.Česká dorostenecká korfbalová liga), tak celkem poslala rozhodčí k 48 utkáním, které všechna byla řízena dvojicí hlavních rozhodčích.

Celkem bylo k těmto výše zmíněným 48 střetnutím nominováno 21 rozhodčích, kteří si tak rozdělili celkovou sumu 49.500,- Kč, a to na základě počtu zápasů a úrovně soutěže. Nejvyšší částku obdržel Josef Valenta, který zvládl odřídit celkem 10 zápasů, následován Tomášem Hákem s devíti střetnutími a Ivanem Vávrou, Denisou Kolářovou a Lukášem Pazourkem, kteří shodně pískali dva zápasy ČKE a tři zápasy v soutěžích nižších.

Komise rozhodčích byla nucena řešit jedno vážné pochybení dvojice rozhodčích, které vedlo ke startu hráče neuvedeného na soupisce k utkání 1.České korfbalové ligy. Rozhodčí nezkontrolovali fakticky skutečnost, že hráč není uveden na soupisce, což odhalila až následná kontrola a oba rozhodčí byli potrestáni snížením vyplacené odměny na 50%.

Do druhé poloviny sezóny 2023/2024 připravila Komise rozhodčích nominace pro celkem 29 arbitrů a ti byli ve dvojicích nominováni k celkem 87 zápasům, ke kterým následně přibudou ještě zápasy v nadstavbách, barážích a play-off.  


Komentáře

komentáře Disqus