SUPERLIGA 2019 - 1. kolo

První kolo nově vytvořené soutěže Českého korfbalového svazu se dnes odehrálo ve znojemské sportovní hale. Po prvním hracím dnu je na čele tabulky modré skupiny se třemi body MS Team před Hooks Teamem a ve zlaté skupině patří průběžné první místo týmu Alligators před týmem PRO Bananas, kteří si oba připsali dva body za vítězství v normální hrací době, ale oba týmy nezvládly následné Golden Goaly a nechali extra bod svým soupeřům.

Nejlepším střelcem prvního hracího dne Superligy 2019 byl Ivan Žák s osmi koši, před čtveřicí Denisa Kolářová, Patrik Nguyen, Peter Bušík a Alexander Vyroubal, kteří zaznamenali shodně po sedmi koších.

Modrá skupina

CZE „1“ U17 – PRO Bananas    12:22    (Golden Goal 1:0)

Mladí čeští reprezentanti ve věku do 17 let pod vedením trenéra Jakuba Máši nastoupili do zápasu se vztyčenou hlavou a proti zkušenému soupeři se dokonce ujali vedení, když první superligový koš zaznamenala Nela Kubů. Již během první čtvrtiny si však družstvo PRO Bananas pod vedením renéra Dvaida Konečného dostalo do vedení a do poločasu si dokázalo vypracovat solidní náskok 6:12. Zejména dívčí polovina týmu českých lvíčat se dokázala svým soupeřkám vyrovnat a nakonec je i poměrem 9:8 střelecky předčít. Během druhé půle však náskok týmu trenéra Konečného narůstal a díky střelecké potenci reprezentantů Petra Galíčka a Alexandra Vyroubala, kteří zaznamenali šest, resp. sedm košů, zvítězil výrazně 22:12. V prodloužení Golden Goal, které se hraje o extra bod do tabulky však byli úspěšnější čeští junioři, když dokázali skórovat hned z prvního útoku a zápas symbolicky ukončila Nela Kubů, která proměnila donášku.

Koše: Kubů 5, Němcová 2, Lorenz 2, Šťastný 1, Štěpánek 1, Nevludová 1, Nováková 1 – Vyroubal 7, Galíček 6, Havlová 4, Lorencová 4, Marek 1 

Alligators Team – Respo Team    29:6    (Golden Goal 0:1)

Družstvo Alligators vedené reprezentačním trenérem Ivo Kracíkem si s Respo Teamem, který je složený z hráčů prvoligové Kutné Hory, poradilo bez větších obtíží a v poločase vedlo 14:3. I ve druhém poločase pokračoval profesorský výkon Alligators a díky nejlepší střelkyni zápasu Denise Kolářové, která zaznamenala sedm košů, si s velkým náskokem vítězství pohlídal. Navíc reprezentační kapitán Petr Pešák přidal šest košů, zatímco nejlepším střelcem Respo Teamu byla Aneřka Mensová se třemi koši. Extra bod za výhru v prodloužení si připsal Team Respo, který dokázal skórovat po necelé minutě z druhého útoku v prodloužení a díky proměněné donášce Jana Jukla získal cenný bod.

Koše: Kolářová 7, Pešák 6, Štefák 5, Tsybyktarov 4, Čierný 2, Součková 2, Hurdálková 2, Botková 1 – Mensová A. 3, Mensová M. 2, Dousek 1, Jukl 1

Tabulka Modré skupiny

  1. Alligators Team        1z.    2b.    29:7    
  2. PRO Banannas        1z.    2b.    22:13
  3. CZE „1“ U17             1z.    1b.    13:22
  4. Respo Team             1z.    1b.    7:29

 

Zlatá skupina

CZE „2“ U17 – MS Team    5:28    (Golden Goal 0:1)

Domácí družstvo Modrých Slonů, které se přihlásilo na pořádání prvního kola Superligy 2019, předvedlo excelentní výkon a druhý tým reprezentační sedmnáctky smetlo z palubovky velkým rozdílem, když již v poločase vedlo 16:3. Zejména díky výškové převaze Modrých slonů, kteří se opírali o výborný doskok Jakuba Žáka a Filipa Šmída, disponovali domácí velice dlouhými útoky, které dokázali většinou úspěšně zakončit. Střelecky se blýskl hlavně Ivan Žák, který zaznamenal osm košů a vévodí po prvním hracím dnu tabulce střelců s osmi koši. Vítězem prodloužení o extra bod byl opět domácí tým, který si díky koši Partika Nguyena, připsal do tabulky celkem tři body.

Koše: Dušek 2, Drobníková 1, Štěpánová J. 1, Valenta F. 1 – Žák I. 8, Nguyen 7, Šebelová 4, Žák J. 3, Filipovszká 3, Mostbeková 2, Zábojová 2

Spice Team – Hooks Team    12:16    (Golden Goal 0:1)

V nevyrovnanějším zápase dne byl k vidění opravdu špičkový korfbal, který předváděla obě družstva a po první čtvrtině byl stav 3:3. Zápas zdobily napínavé souboje, plné nasazení všech hráčů a výborné obrany, a tak byl v poločase stav 6:7. Během druhého poločasu si Hooks Team vedený kapitánem Michaelem Hákem, který pro zranění nemohl do zápasu zasáhnout jako hráč, vytvořit dostatečný náskok a zvítězil poměrem 12:16, když sedm košů Spice teamu zaznamenal kapitán a nejlepší hráč na hřišti Peter Bušík. Prodloužení potvrdilo dnešní pravidlo, že jej rozhoduje nejpozději druhý útok, který ve prospěch Hooks Teamu proměnil střelou z dálky Martin Jiřička.

Koše: Bušík 7, Faltýnková 3, Dlapa 1, Sládek 1 – Novotný 4, Jiřička 3, Štěpánová P. 3, Škrobová 2, Literová 1, Jonáková 1, Tichý 1, Ošťádal 1, Martinec 1

 

Tabulka Zlaté skupiny

  1. MS Team             1z.    3b.    29:5    
  2. Hooks Team        1z.    3b.    17:12
  3. Spice Team         1z.    0b.    12:17
  4. CZE „2“ U17        1z.    0b.    5:29

 

Nejlepší střelci

  • 1. Ivan Žák                     8košů
  • 2. Denisa Kolářová         7košů
  • 2. Patrik Nguyen             7košů
  • 2. Peter Bušík                 7košů
  • 2. Alexander Vyroubal     7košů
  • 3. Petr Pešák                  6košů
  • 3. Petr Galíček               6košů
  • 4. Nela Kubů                  5košů
  • 4. Daniel Štefák              5košů
  • 5. Jakub Novotný            4koše
  • 5. Lucie Šebelová           4koše
  • 5. Aldar Tsybyktarov       4koše
  • 5. Kateřina Lorencová    4koše
  • 5. Renata Havlová          4koše

Komentáře

komentáře Disqus