Konečná nominace na ME v Nizozemí je jasná

I v prodlouženém víkendu 28.9.-30.9.2018 nezáhálela seniorská reprezentace s přípravou na ME v Nizozemí. Toto předposlední přípravné setkání proběhlo v Třeboni a hráči se tentokrát sešli už v pátek dopoledne na 1.tréninku. Tento a všechny zbylé páteční tréninky vedl zkušený holandský trenér Wim Bakker. Zaměření bylo na zahájení útoku a možné varianty plynoucí z tohoto zahájení. Druhým tématem tréninků bylo bránění volných hodů.

Druhý den se hráči a celý realizační tým přesunul k tréninkům do Českých Budějovic (v Třeboni nebyla bohužel dopoledne a část odpoledne volná hala). Nicméně v Budějovicích má hala dobré zázemí a přesun nebyl problém. Hráči byli rozděleni do tří čtveřic a celý trénink byl zaměřen na hru a aplikaci natrénovaných variant útoku. Vše bylo natáčeno a hráči pak měli odpoledne možnost se vidět na vlastní oči a konzultovat chyby, které je potřeba ještě odstranit. Po odpoledním videu přišel na řadu ještě jeden večerní trénink. Soustředění bylo zakončeno v neděli dopoledne posledním tréninkem a po obědě se hráči rozjeli domů.

Poslední prostor k testu připravenosti týmu dostane reprezentace nadcházející víkend 6.10.-7.10.2018, kdy odcestuje k přípravným zápasům do Amsterdamu proti místnímu klubu AW.DTV. Tento klub loni neúspěšně bojoval v baráži o návrat do Korfball League mezi top 10 nejlepších týmů Nizozemí. Jako trenér prvního týmu  zde působí dobře známý Edwin Bouman. Pak již následuje ve středu 10.10.2018 odjezd do místa konání ME.

A nakonec zbývá už „jen“ představit konečnou nominaci: 

  • Dominika Drábková, Lenka Faltýnková, Gabriela Hurdálková, Tereza Hurdálková, Vendula Jemelíková, Eliška Jonáková, Štěpánka Jonáková, Martina Klacková,
  • Petr Galíček, Patrik Nguyen, Petr Pešák, Jan Šedý, Petr Šnajdr, Jan Tichý, Alexandr Vyroubal, Ivan Žák.

Komentáře

komentáře Disqus