OZP 2. liga starších žáků: Brno a Kutná Hora neporaženi ve 4. kole!

V sobotu se odehrálo 4. Kolo OZP 2. korfbalové ligy starších žáků. V Kutné Hoře se potkaly týmy z Čech a moravské týmy odehrály zápasy v Brně.

První z utkání v Čechách odehrálo družstvo SK RESPO Kutná Hora “B” proti Vembloud korfbal club Kolín. Domácím se od začátku dařilo v útoku, a tak už v prvním poločase si vytvořili náskok nad Kolínem 11:6. V druhé části Kutná Hora ještě přitvrdila s obranou, když protihráči dokázali skórovat pouze jednou. V zápase vítězí Kutná Hora “B” 17:7. Střelecký se nejvíce prosadila z Kutné Hory Eliška Činovcová s 8 koši, z Kolína pak nejúspěšnější byla se 3 koši Adéla Kmoníčková.

SK RESPO Kutná Hora – Vembloud korfbal club Kolín 17:7 (poločas: 11:6) 

Koše: Činovcová 8, Hladová 4, Mátl 2, Dudla 1, KmoníčkováL. 1, Krupičková 1 - Kmoníčková A. 3, Máderová 2, Kropáček 1, Máder 1

 

Další zápas poměřil síly KCC Sokol České Budějovice s Sportovním klubem TKC Děčín. Zápas byl po celou dobu velmi vyrovnaný, když na poločasovou přestávku odcházely týmy s nerozhodným skóre 4:4. Druhá část utkání pokračovala ve vyrovnaném boji o každý koš, ve kterém si oba týmy připsaly stejný počet košů jako v té první a zápas tak končí remízou 8:8. Nejúspěšnější střelci byli z Českých Budějovic Dominika Chmelová a Radek Filip oba se 3 koši, z Děčína pak Roman Kvasnička také se 3 koši. 

KCC Sokol České Budějovic – Sportovní klub TKC Děčín 8:8 (poločas: 4:4)

Koše: Chmelová 3, Filip 3, Mrkáček 1, Šoltésová 1 - Kvasnička 3, Macho 2, Nestlerová 2, Ortová 1 

 

Domácí Kutná Hora dále hrála proti Českým Budějovicím. V zápase od začátku převažovala střelecká přesnost Kutné Hory, když si vybudovala náskok o 10 košů, a tak je skóre o poločase 12:2. Do konce zápasu si pak hosté už nedokázali připsat žádný koš na svou stranu a v utkání tak vítězi Kutná Hora 22:2. Střeleckou oporou domácích byla opět Eliška Činovcová se 7 koši. 

SK RESPO Kutná Hora “B” – KCC Sokol České Budějovice 22:2 (poločas: 12:2) 

Koše: Činovcová 7, Krupička 4, Mátl 4, Dudla 3, Hladová 3, Krupičková 1 - Filip 1, Herink 1

 

Další zápas se odehrál mezi VKC Kolín a Sportovním klubemTKC Děčín. První poločas přinesl 5 přesných střel, z toho 4 na straně Kolína a 1 na straně Děčína. Druhá polovina utkání měla podobný průběh, kdy si oba týmy připsaly pár košů, avšak Kolín si dokázal udržet náskok, konečné skóre bylo 7:4. Nejlepší střelkyní Kolína byla Adéla Kmoníčková se 3 koši a všechny 4 koše Děčína si připsal Roman Kvasnička. 

Vembloud korfbal club Kolín – Sportovní klub TKC Děčín 7:4 (poločas: 4:1) 

Koše: Kmoníčková 3, Junek 1, Kropáček 1, Máderová 1, Veselý 1, Kvasnička 4

 

Poté se odehrálo utkání mezi KCC Sokol České Budějovice a VKC Kolín, které začalo velmi vyrovnaně. První poločas týmy neustále dotahovali svá skóre a končí nerozhodně 6:6. Ve druhém poločase se více dařilo týmu z Budějovic, kteří si připisují vítězí 13:9. Nejpřesnější byl z Budějovic Radek Filip se 4 koši. 

KCC Sokol České Budějovice – VKC Kolín 13:9 (poločas: 6:6) 

Koše: Filip 4, Chalušová 3, Šoltésová 3, Chmelová 2, Mrkáček 1 - Kmoníčková 2, Kropáček 2, Máderová 2, Benešová 1, Máder 1, Vlčková 1 

 

Poslední utkání v Kutné Hoře odehráli domácí proti Děčínu. V zápase si Kutná Hora už od začátku budovala náskok a poločasové skóre bylo 12:2. Druhý poločas měl podobný průběh jako ten první a domácí dále navyšovali svůj náskok. Vítězí domácí tým 22:4. Nejpřesnější trefu domácích měl Dominik Dudla se 7 koši, z Děčína pak Roman Kvasnička se 3 koši. 

SK RESPO Kutná Hora “B” – Sportovní klub TKC Děčín 22:4 (poločas: 12:2)

Koše: Dudla 7, Mátl 4, Mátlová 4, Krupičková 2, Půhoná 2, Činovcová 2, Krupička 1, Kvasnička 3, Nestlerová 1

 

V moravské části se odehrálo dvojutkání mezi KK Brnem “C” a KCL Kostelecem na Hané. 

První zápas nezačal pro Kostelec dobře, když se za první poločas nedokázal prosadit a Brno si vybudovalo náskok, skóre tak bylo 9:0. Druhý poločas už byl mnohem vyrovnanější, když si Brno dokázalo připsat pouze 2 koše a Kostelce úspěšně skóroval 3 krát. Náskok z prvního poločasu však Brnu stačil na výhru 11:3. Nejlepší střelci byli z Brna Dan Kuřitka se 3 koši a z Kostelce Viktorie Bräuerová se 2 koši. 

KK Brno “C” – KCL Kostelec na Hané 11:3 (poločas: 9:0) 

Koše: Kuřitka 3, Dobešková 2, Franc 2, Knápková 2, Andrášek 1, Eliáš 1, Bräuerová 2, Sekanina 1

 

Druhé utkání už bylo vyrovnanější, kde týmy bojovaly o každý koš. První poločas se lépe vyvíjel pro domácí Brno, když skóre před přestávkou bylo 6:3. Druhá část zápasu byla stále vyrovnaná, Brno skórovalo 3krát a Kostelec 4krát. Zápas tak má šťastnější konec pro tým KK Brno, které vítězí 9:7. 

KK Brno “C” – KCL Kostelec na Hané 9:7 (poločas: 6:3

Koše: Franc 2, Jokl 2, Kuřitka 2, Šimunová 2, Pilný 1, Bräuerová 4, Sýkorová 3


Komentáře

komentáře Disqus