Taiwan den druhý - výletujeme

2.den MS Taiwan 2023 – výlet ZOO, lanovka a místní večerní tržnice

Druhý den v Taipei byla volná snídaně – poprvé v místním hotelu. Někdo si ji užil i dvě hodiny, někdo si ji užil méně, protože byla svým způsobem jiná. Článek píše David Konečný, jen abyste se dostali do obrazu dění … sraz na výlet byl v 10:00 na recepci. Bohužel ani jedno nemůžu ze své strany potvrdit, protože my oba trenéři neskutečně zaspali vše, co se ráno odehrávalo. Můžu říct, že jsme takovou únavu a nevyspání z cesty ani snad nečekali, ale já a Ivo jsme se vzbudili v 10:30 místního času. Naštěstí plán dne – návštěva ZOO a další výlety – byly už předem naplánovány, takže hráči vyrazili i bez trenérů nejprve do ZOO.

A zde už můžu opět navázat na společné dění, protože už v cca 11:20 jsme se potkali všichni v ZOO u pavilonu ptactva. V ZOO jsme viděli pandy, královské tučňáky a jiná zvířata, která známe z našich ZOO. Co nás ale překvapilo nejvíce, tak byla opět cena vstupného – 45 T-dollarů dospělí, 30 T-dollarůstudenti. V ZOO jsme strávili asi 4 hodiny a čas příjemně ubíhal. Dokonce jsme se v ZOO potkali i s kompletním slovenským týmem, který ten den dorazil také po dlouhém letu – jejich obličeje a elán mluvil za vše, i oni byli unavení. Co už ale začínalo být méně příjemné, tak byla teplota. Přece jen nejsme v toto roční období zvyklí na 30 stupňů a pálící sluníčko.

V odpoledním čase jsme se vypravili lanovkou na místní kopečky s neuvěřitelně krásnými výhledy na město. Někteří hráči si nahoře dali jídlo, jiní už raději s přece jen nastupující únavou jeli odpočinout na hotel. Já a Ivo jsme se vydali ještě na prohlídku historického centra Taipei, tedy Chiang Kai-shekMemorial Hall a Liberty Square. Budovy krásné, Chiang Kai-shek vyobrazený jako božstvo jak rozměry, tak umístěním. Spousta vlajek a i místní svatbu jsme zhlédli.

V 18:00 nás čekala první večeře v místě ubytovaní organizovaná pořadateli. Polévka cibulová nebo chilli, druhé jídlo různorodé připravené na asijský způsob, tedy kuřecí maso i s kostmi, vepřové maso i s kostmi, sardinky smažené i s hlavami. Já si dal vepřové nudličky se zeleninou a rýží (klasika).

Na večer jsme vyrazili na největší tržnici v Taipei, která funguje i přes noc. Pro ty, co by se obávali o případnou bezpečnost, tak musím říct, že vůbec v tomto městě nemá člověk pocit nebezpečí. A i na tržnici, ač tam byl neuvěřitelný mumraj, bylo vše klidné a bezpečné. Na tržnici prodávali různá jídla – grilovaná, smažená, nakládaná, vařená – od mořských plodů přes vepřové, klobásky, sýry, těstoviny, atd. Dále zde bylo spousta krámků s oblečením, cetkami, suvenýry. A nechybělo i hodně hracích stánků o různé vítězné předměty, jako jsou plyšáci, přívěsky, atd. 

Pokračování zase příště, zítra, tedy ve čtvrtek v 16:00 místního času máme první trénink v hale.


Komentáře

komentáře Disqus