Cílem pro turnaj v Katalánsku je medaile! Rozhodně si můžeme opět věřit i na Belgii s Taiwanem, říká superligový kapitán týmu U19

Ahoj Dejve, s čím vstupuješ se svým týmem do Superligy?

Ahoj, důležité je pro mě navázat opět osobní kontakt s hráči této kategorie pro novou sezónu a chci hráčům oživit naše herní prvky, kterými jsme se prezentovali minulou sezónu. Dále chci, aby se tito mladí hráči utkali se staršími a zkušenějšími soupeři, a díky tomu získávali sami nové zkušenosti. A v neposlední řadě budu rád, když si hráči svými výkony a výsledky posílí své sebevědomí do nové sezóny.

Koho budeš mít na Superlize k ruce? Pokračuje s tebou tvůj realizační tým?

V superlize, ale i v dalším průběhu sezóny, budeme fungovat ve stejném složení, tedy Sára Sahatciu a Petr Galíček jako asistenti a Kuba Novotný jako zdravotní opora týmu.

Podle čeho jsi svůj hráčský kádr vybíral?

Pro superligu jsem vybíral hráče, kteří jsou ročník 2005 a zároveň už byli letos v dubnu na turnaji v Gentu. Jsou to hráči, kteří tedy i letos budou patřit do kategorie U19, ale už mají své zkušenosti. Na podzim pro 1.soustředění chci tento výběr doplnit o hráče ročníku 2006 a z nich pak začít budovat tým pro závěrečný turnaj, který bude v Katalánsku.

Už víš, jakým stylem hry se chcete v této sezóně prezentovat?

Mám rád dynamický a flexibilní korfbal, při kterém hráči mění své pozice a funkce na hřišti. Chci, aby byli všichni hráči vždy aktivní ve snaze zakončit. Na druhou stranu je nutné tento styl hry přizpůsobit našim, ale i soupeřovým, možnostem a schopnostem. V obraně je nutné hrát těsně, bez respektu, agresivně.

Dokážeš si tipnout, kdo bude nejlepším střelcem/střelkyní na Superlize?

Korfbal je velmi kolektivní sport a vstřelený koš je vždy prací celé čtveřice. Preferuji, když umí zakončit každý hráč. Samozřejmě jsou hráči, kteří jsou v zakončení šikovnější a díky tomu jsou logicky i více vnímaní fanoušky a médii. Za U19 to můžou být Lukáš Holík a Jitka Pavlíčková, ale věřím, že se v týmu můžou objevit i další střelci. Pokud jde o hráče z jiných týmů v superlize, tak je zde spousta střelců, kteří můžou být v této statistice nejvýš.

U19 znovu čeká cesta do Rotterdamu, chceš vylepšit loňské umístění?

Na tuto otázku se dá odpovědět jednoduše: ‘Ano, chci ´. Ale to nevyjadřuje to, co je pro mě cílem pro Rotterdam. Určitě chceme vyhrát víc zápasů než loni. Ale zároveň si chceme opět vyzkoušet všechny hráče v plném tempu proti silným soupeřům. Vyzkoušet si, jak zvládají hráči stanovenou taktiku. Velmi užitečné bude i všechny zápasy opět natočit a na nich si pak ukázat povedené situace, ale i situace, na kterých je potřeba dál pracovat jako trenéři i jako hráči.

Co je letošním cílem na mistrovství?

Už letos v dubnu jsme chtěli medaili, a stejný cíl je i pro turnaj v Katalánsku. Myslím, že naše mladá generace má vítěznou mentalitu, což potvrdily bronzové medaile U17 a U21. Rozhodně si můžeme opět věřit i na Belgii s Taiwanem.

Hodně štěstí nejen ve Vosíme.cz Superlize, ale také v Rotterdamu a Katalánsku, ať to cinkne!

 


Komentáře

komentáře Disqus