4. soustředění TWG USA 2022 – Kostelec n.H. 3.6.-5.6.2022

Seniorská reprezentace má za sebou téměř 2/3 přípravy na Světové hry v americkém Birminghamu. Uplynulé soustředění v Kostelci na Hané bylo významné hlavně ve smyslu zúžení nominace na 7 hráček a 7 hráčů. Mimo této nominace se v článku dočtete opět něco o základních prvcích hry v útoku.

V Kostelci měli hráči 4 tréninkové jednotky. Jeden trénink byl v pátek večer po příjezdu, v sobotu byly tréninky dopoledne a odpoledne, poslední čtvrtý tréninky byl v neděli dopoledne. Všechny tréninky byly orientované na hru v útoku a na princip rotace (výměny) pozic na hřišti – doskok se mění v asistenta nebo střelce, asistent se stává doskokem nebo hráčem na střelu, hráč shora sbíhá na asistenta nebo do doskoku. Z těchto principů hry pak vznikají možnosti uvolnění se do střelecké pozice v relativně blízké vzdálenosti, a to pokud možno po přímém pohybu v ose koše. A nebo jinou variantou uvolnění, která z těchto principů hry v útoku vyplyne, je využít střídavého asistenta a uvolnění útočícího hráče do dvojtaktu, aniž by bylo nutné se složitě uvolňovat přes hru 1-1.

A kdo z hráček a hráčů má blíže k závěrečné nominaci na Světové hry? Z žen jsou to Dominika Drábková, Tereza Hurdálková, Vendula Jemelíková, Nela Kubů, Klára Nováková, Sára Sahatciu, Eliška Zieglerová, z mužů jsou to Petr Galíček, Rostislav Kortus, Vlastimil Krejčí, Petr Pešák, Petr Šnajdr, Jan Toufar, Alexandr Vyroubal. Jako náhradníci v „pohotovosti“ zůstávají Aneta Lešanská, Patrik Nguyen a Martin Jiřička.

Příští soustředění, hned za týden, bude v Praze. Na něm si už naši reprezentanti reálně ve hře vyzkouší to, co na předchozím 4 soustředěním natrénovali. Testovacím soupeřem jim bude reprezentační výběr Maďarska a plánována jsou 3 přípravná utkání.


Komentáře

komentáře Disqus