Češi prohráli senzačně s Maďarskem

Reprezentanti České republiky si v dnešním zápase nedokázali spravit chuť po nepříliš vydařeném účinkování v základní skupině, kde skončili až na třetím místě a opět se neprobojovali do bojů o medaile, které na evropském šampionátu získali naposledy v roce 2010.

Začátek utkání probíhal v české režii a zdálo se, že je jasné, kdo je na hřišti pánem a po první desetimunovce vedli Češi 4:2, ale na začátku druhé čtvrtiny přišel první český výpadek a Maďarsko otočilo na 4:5. Na to čeští reprezentanti dokázali zareagovat a o přestávce svítilo na ukazateli pak 8:6. Druhý poločas opět začal v české režii, ale naši reprezentanti nedokázali odskočit svému soupeři a zápas mířil do vyrovnané koncovky. Češi předváděli školácké chyby a sami drželi Maďarsko ve hře. Od stavu 14:14 už čeští reprezentanti skórovat nedokázali a Maďarsko mohlo slavit historickou výhru a první skutečně senzační výsledek tohoto šampionátu - bohužel na náš účet...

Nejlepšími střelci zápasu byli Petr Šnajdr se čtyřmi koši, mezi ženami si pak Eliška Zieglerová připsala 3 koše a posunula se na historické druhé místo mezi českými střelci na evropských šampionátech, kde má na kontě již 51 košů a před ní zůstává již jen legendární Vlastimil Krejčí s 62 přesnými zásahy na ME. 

Zítra je pak pro české korfbalisty na programu zápas o konečné sedmé místo, a to opět proti Katalánsku,  které je zatím jediným družstvem na ME bez zisku bodů.

Česká republika - Maďarsko 14:16 (poločas 8:6)

Koše: Šnajdr 4, Zieglerová 3, Toufar 2, Galíček 2, Hurdálková 2, Nguyen 1


Komentáře

komentáře Disqus