Historické okénko – konec prázdnin roku 1995

Dnes se v našem historickém ohlédnutí podíváme na konec prázdnin roku 1995, tedy naše ohlédnutí je šestadvacetileté. Halovým soutěžím neohroženě vládl středočeský korfbalový klub VKC Kolín, který získal čtvrtý halový titul v řadě, ale na Maxikorfbalu urval první a poslední historické prvenství SK Smíchov.

Halová sezóna v roce 1995 začínala již 2.září, kdy byla rozehráno nejvyšší česká korfbalová soutěž, která nesla název 1. liga a hrálo ji celkem devět družstev (první ligu pak ještě kopírovala liga rezervních družstev, druhá liga měla rovněž devět družstev a třetí liga byla rozdělena do tří regionálních skupin, ve kterých se utkávalo dohromady dalších deset družstev). Pro zajímavost uvádíme, že první kolo 1.ligy se hrálo stejně jako celá soutěž formou trojiček a ty vypadaly následovně:

  • VKC Kolín, KCC Sokol České Budějovice, KC DDM Hradec Králové
  • TKC Děčín, SK Smíchov, KK Třeboň
  • 1.KC Havířov, KC Brno, Technika Brno

Důvodem pro brzký začátek nejvyšší soutěže byl listopadový termín Mistrovství světa 1995 v Indii, kam se poprvé kvalifikovala i reprezentace České republiky. Na konci prázdnin 1995 byl i zúžen reprezentační výběr, když o finální nominaci na první MS zůstalo 16 jmen: Radka Herglová (SK Smíchov), Kateřina Rašovská (KC Brno), Lenka Cihlářová (KC Plzeň), Radka Žáková (TKC Děčín), Jana Kӧnigsmarková, Sandra Hübschmannová, Jitka Motáková, Iveta Dvořáková (všechny VKC Kolín), Jan Hauer (SK Smíchov), Martin Bittner (KC DDM Hradec Králové), Radek Honzíček, Miloš Rӧhrich (oba TKC Děčín), Martin Vaculík (1.KC Havířov), Jan Kӧnigsmark, Petr Klepetko, Jan Gondek (všichni VKC Kolín). Hlavním trenérem reprezentace byl Karel Kӧnigsmark, asistentem Lukáš Filip a vedoucím družstva Aleš Rӧhrich.


Komentáře

komentáře Disqus