Připomínka první velké Korfbalové ankety

Před téměř čtvrtstoletím v roce 1997 byla vyhlášena první Korfbalová anketa, do níž se formou korespondenčního hlasování mohly zapojit všechny korfbalové kluby z České republiky. První ročník ankety, která se pak později dočkala několika dalších repríz, se hlasovalo celkem v devíti kategoriích, když nejprestižnější byly samozřejmě ty o nejlepšího hráče a hráčku na domácí korfbalové scéně.

Nejlepším mužem sezóny 1996-97 byl vyhlášen Edwin Bouman, který po zisku titulů v nizozemské nejvyšší soutěži v dresu Oost Arnhem vedl, trénoval a hrál v družstvu KCC Sokol České Budějovice. Edwin byl fenomén, který dokázal vychovat generaci nových korfbalistů a postavil základ k mistrovským titulům, které však přišly až mnoho let později. Na dalších místech se za Edwinem s velkým odstupem umístili Radek Honzíček a Martin Vaculík. Ženskou kategorii ovládla Lenka Cihlářová, která nastupovala za KC Plzeň a samozřejmě byla oporou reprezentace. Lenka zvítězila o pouhý bod před Kateřinou Rašovskou a Jitkou Motákovou.

V dalších kategoriích si sošky za vítězství odnesli nejlepší junioři Jana Herglová a Ondřej Fridrich, nejlepším trenérem byl vyhlášen smíchovský Ronald van der Bunt a rozhodčím pak Jan Kőnigsmark, který se pak v následujícím roce jako první český rozhodčí pískal finále Poháru mistrů evropských zemí. V týmových kategoriích si prvenství odnesl bronzový juniorský reprezentační výběr do 23 let jako nejlepší tým, klubem budoucnosti byl zvolen VKC Kolín a Fair Play cup, který dostal označení Pohár Rudy Mišurce, převzalo družstvo KCC Sokol České Budějovice.


Komentáře

komentáře Disqus