Soustředění elitní reprezentace a reprezentace U22

V posledním možném termínu (9.10.-11.10.2020) před uzavřením vnitřních sportovišť kvůli covidové pandemii se uskutečnilo v Brně víkendové soustředění seniorské reprezentace a reprezentace U22. Akce se zúčastnilo spíše jen torso týmů – celkem 10 hráček a 5 hráčů. Je nutné dodat, že to bylo snad poprvé za posledních 6 let, co na soustředění mělo větší zastoupení něžné pohlaví, a to dokonce dvojnásobné.

Během soustředění proběhlo 5 tréninkových jednotek. První, která byla hned v pátek večer, se zaměřila na uvolnění v útoku při systému 3-1 (tři hráči v poli a jeden na doskoku) s následným využitím tzv. druhé šance. V sobotu dopoledne hráči dále ladili toto uvolnění a tento systém hry, aby potom tyto poznatky mohli využít na odpoledním simulovaném utkání. Sobotní večer byl zaměřen na funkci pozice asistenta. Poslední, nedělní trénink, si hráči zahráli na korfbalové herce. Postupně simulovali jednotlivé herní situace, které byly natáčeny pro potřeby trenérsko-metodické komise. Výsledkem by měla být videa zveřejněná na svazovém youtube, aby korfabaloví trenéři měli inspiraci pro vedení svých týmů v klubech.

Vzhledem k současné situaci a k zatím velmi vzdáleným mezinárodním reprezentačním akcím (MS U22 Taiwan červenec 2021 a ME Belgie listopad 2021) není naplánován další termín soustředění těchto reprezentačních výběrů. Nezbývá než doufat, že v roce 2021 bude situace pro korfbal příznivější.


Komentáře

komentáře Disqus