Školní trenérů II. třídy - první část

Poslední květnový víkend proběhl v Praze na Strahově první díl trenérského školení druhé třídy, které pořádala ve svém sídle Vyšší odborná škola České unie sportu. Po částečném uvolnění epidemiologických opatření mohla menší část studentů absolvovat studium přímo na místě, ale většina studentů využila nabízenou možnost účasti na školení přes on-line výuku. Tento kurz byl vypsán speciálně pro Český korfbalový svaz a pro Český svaz jógy. Korfbalová polovina studentů čítá celkem patnáct jmen, které se budou snažit získat nejvyšší české korfbalové zdělání. 
První víkend byl intenzivně věnován základům anatomie a fyziologie a byl doplněn o velmi zajímavou praktickou část se zaměřením na použití kyneziotapů. Přespříští víkend se studenti sejdou znovu a tentokráte bude obsah ještě rozšířen o páteční blok a na trenéry čeká dalších 8 tématických bloků a závěrečný test.
Ve druhé polovině roku se úspěšní absolventi teoretické části budou moci pustit do části praktické, která je opět naplánována na dva víkendy a studium bude završeno sepsáním závěrečné práce na zvolené korfbalové téma.

Komentáře

komentáře Disqus