Prvoligová rezerva Brna vrátila na trůn Kolín a přihlásila se k boji o finále

O zápletku pravděpodobně nebude nouze. Česká korfbalová liga je po nedělních dvou miniturnajích šestého kola na špici pořádně zamotaná. Vše způsobila hlavně nečekaná porážka rezervy Náchoda s brněnským béčkem. Kolín totiž vyhrál oba duely, vrátil se na první místo tabulky a navíc se Brno výrazně přiblížilo úplné špici a tím pádem i finálovému boji. Aktuálně vede Kolín o dva body před Náchodem, o bod zpět je pak už Brno a o další dva pozadu Prostějov B, který má však dva zápasy k dobru. Zkrátka se máme v posledních dvou kompletních kolech na co těšit.

MINITURNAJ V PŘELOUČI (pořadatel Kolín)

Nedávný král si vzal zpět korunu. Kolín se po dvou porážkách v minulých kolech zařadil o skóre za Náchod, v neděli si však připsal dvě pohodlné výhry nad Kutnou Horou i znojemskou rezervou, díky čemuž se znovu vyšvihl do čela. Vembloudům k maximálnímu počtu bodů pomohl zejména návrat několika opor do sestavy. S nimi se vítěz soutěže z předešlých dvou sezon opět naladil na vítěznou notu, kterou předváděl před Vánoci.

Nejdramatičtější duel miniturnaje v Přelouči se odehrál mezi Kutnou Horou a Znojmem. Po většinu utkání měli navrch Modří Sloni, kteří těžili zejména z košů mladého Jana Toufara a doskoků Jakuba Žáka. Díky výhře 18:15 předskočili znojemští korfbalisté právě Kutnou Horu a zaujímají pátou pozici, už však s větším odstupem na první čtyřku.

Anežka Mensová (hráčka, Kutná Hora): „Nebyli jsme v úplně nejsilnějším složení, ale proti Kolínu nám to nešlo. Měli jsme poměrně dost šancí, ale málo jich proměnili. Naopak soupeř co zvedl, tak většinou proměnil. Za jistých okolností, by se s Kolínem dalo hrát, ale v neděli to nešlo. Proti Znojmu jsme se drželi, ale většinou dotahovali. Soupeř nás předčil hlavně na doskoku. My jsme obvykle měli jen jednu střelu, zatímco soupeř víc. Mohou nás mrzet i nějaké neproměněné penalty. Ve zbytku sezony bychom se rádi opět protlačili zpět na páté místo, ale pozice ve středu tabulky je pro nás super.“

 

Kolín, VKC - Kutná Hora, SK Respo  21:9

Poločas: 17:2. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Kubíček Matěj 5,

Motáková Anna 5 - Mensová Miloslava 3, Mensová Anežka 2, Šťastný Jakub 2.

 

Kutná Hora, SK Respo - Modří Sloni YMCA Znojmo "B"  15:18

Poločas: 6:9. Rozhodčí: Tomáš Voda, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Čihák Tomáš 5, Mensová Anežka 3 - Toufar ml. Jan 7, Chrástová Tereza 3, Toufar Jan 3, Žák Jakub 3.

 

Kolín, VKC - Modří Sloni YMCA Znojmo "B" 21:12

Poločas: 11:7. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Novotný Jakub 6, Dvořák Filip 4, Literová Anna 4 - Toufar ml. Jan 6, Vejtasová Ivana 2, Žák Jakub 2.

 

MINITURNAJ V KUŘIMI (pořadatel Nový Lískovec)

Dokázali si, že se vyrovnají i o generaci mladším soupeřům a nenápadně se přiblížili na dostřel finálovým branám. Korfbalisté brněnské rezervy mají věkový průměr zejména v mužské části poměrně vysoký, na běhavé mladíky z náchodského béčka však vyzráli. Po krásném zápase zvítězili Brňané nečekaně 21:18 čímž zamotali situaci v popředí tabulky druhé nejvyšší soutěže.

Brno většinu duelu kontrolovalo a v poslední čtvrtině odskočilo až na rozdíl šesti košů. Nezastavila ho ani brzká červená karta pro Jakuba Hýžďalu, který se nechal strhnout atmosférou zápasu a během chvilky viděl dva žluté kartonky po sobě. Náchod se však nevzdal, začal riskovat a dostal se až na dostřel dvou košů. Na víc se však nezmohl a připsal si třetí porážku v sezoně.

Domácí Nový Lískovec neměl podle očekávání proti silnějším soupeřům moc šanci, oba své zápasy vcelku jasně prohrál a navíc se mu hned po chvilce v prvním klání zranila jedna z vůdčích postav Jakub Pernica.

Ondřej Fridrich (hrající trenér, Brno B): „Náchodu sice několik hráčů z extraligy chybělo, přesto dorazil velmi silný. My jsme naopak využili Vendy Jemelíkovou z áčka, protože jsme měli trochu nouzi s holkama. Ta nám hodně pomohla. I přes to, že čtyřícátníka Petra, který dostal brzy červenou, vystřídal padesátník Vláďa Ježek, tak jsme to zvládli. Vláďa parádně zvládl stíhat mladé kluky. S Náchodem nám to vyloženě sedlo. Dařilo se nám a téměř vše vycházelo. Soupeř se naopak moc nezvládl popasovat s naší obranou. Diváci říkali, že to bylo dynamické a zápas měl extraligové parametry. Dvěma výhrami jsme si dost pomohli, ukáže se v příštím kole, kdy hrajeme s Kolínem i Prostějovem. Finále však pro nás není priorita. Jsme rádi, že jsme v první čtyřce. Navíc nyní nás to opravdu bavilo a měli jsme z korfbalu radost.“

 

Nový Lískovec – Náchod B 8:23

Brno B – Náchod B 21:18

Nový Lískovec – Brno B 8:20

pozn.: podrobné statistiky nebyly k dispozici

 

 


Komentáře

komentáře Disqus