Soustředění talentované mládeže U17

O víkendu proběhlo druhé soustředění pro širší výběr talentované mládeže U17. Omluvenky, ať už ze zdravotních důvodů nebo kvůli účasti na soustředění U19, jakoby se množily, ale i tak se v sobotu v 10:30 před prostějovskou školou sešlo 30 mladých nadějných korfbalistů a korfbalistek. Nejvíce zástupců (9) vyslalo KK Brno, nejblíže to mělo 6 hráčů z SK RG Prostějov, z dalekého PKC Náchoda přijeli 4 zástupci a SK Respo Kutná Hora vyslalo 3 hráče. Dvojice hráčů se dostavila shodně z TJ Sokol Koblov, TJ Znojmo a VKC Kolín a jednoho zástupce vyslaly kluby z KK Brno Nový Lískovec a Sokol České Budějovice.

Hned jak se tělocvična uvolnila od malých házenkářů, začal první tréninkový blok, který byl zaměřený na nahrávky a střelu. Potom následovaly střely s obranou a obranný pohyb. Jakmile se všichni “dali zpátky do civilu” začal přesun. Nejprve na nádraží a pak vlakem do tradičního působiště v Kostelci.

Času nebylo nazbyt a i když oběd byl trochu pozdější, první skupině začal trénink už v 16 hod. Na programu byla opět střela po pohybu, pohyb kolem koše (4:0) a nakonec se to všechno propojilo ještě s obranou, jak v poli tak na doskoku.

Večerní trénink měli všichni společně a hlavní náplní byly vzájemné zápasy.V neděli čekal každou skupinu už pouze jeden trénink a to hlavně na osvojení si toho, co se včera hráči naučili, jak se správně pohybovat kolem koše, a k tomu pár herních situací.

Druhý reprezentační sraz je tedy minulostí. Hráčky i hráči ukázali během víkendu své korfbalové dovednosti, trenéři je však budou v jejich soutěžích i nadále sledovat, a kdo postoupí do jarní části přípravy se dozvíme v polovině února.

 


Komentáře

komentáře Disqus