Cesta do Durbanu #02

První červencový víkend odcestovala seniorská reprezentace díky státnímu svátku už ve čtvrtek 4.7. na víkendové soustředění do Německa. Výprava měla 9 hráčů a jen 7 hráček a dva trenéry Iva Kracíka a Davida Konečného. Ti mají samozřejmě obavu z velmi úzkého výběru děvčat kvůli možnému zranění či jiným komplikacemi. Zaklepat na dřevo.

V pátek dopoledne měli reprezentanti trénink, kde si zopakovali varianty pro útok a jeho vedení, které trénovali před týdnem v Kostelci na Hané. Večer pak proběhl první přípravný zápas proti holandské reprezentaci U19. Výsledek a prohra 17:19 nebyla ani tak důležitý, jako šlo spíše o hledání varianty pro souhru a sestavu týmu. Ivo Kracík hodně točil se sestavou a dělal si představu o možných variantách sestavy.

Druhý den v sobotu dopoledne odehrál náš tým druhý přípravný zápas s Holandskou U19 (výsledek prohra 14:20), kde bylo střídání ještě pestřejší, a to z obou stran. Večer se střetl náš tým již ve více prestižním zápase s elitním domácím týmem Německa, který na posledním ME 2018 skončil na druhém místě. Náš tým si dobře vedl v prvním poločase, který vyhrál 9:7. Bohužel druhá půlka našemu týmu už tak nevyšla a konečný výsledek byl 17:19. Za český tým hráli tito hráči: útok Vyroubal, Šnajdr (Nguyen, Tichý), Kolářová, Jonáková E., obrana Pešák (kapitán), Galíček, Havlová, Faltýnková (Drábková). Dobrými zprávami je to, že tým měl velmi kvalitní okamžiky v zápase a německého soupeře přehrával, a to hlavně v obraně a na doskoku. Bohužel slabinou bylo opět tradičně využívání vyložených šancí a větší množství ztrát. Ale celkový dojem ze zápasu je spíše pozitivní s ohledem na to, že český tým má ještě tři týdny na doladění nedostatků.

Poslední přípravný zápase se odehrál v neděli dopoledne, a to proti týmu Německa U21 – velmi pravděpodobnému soupeři pro český tým na říjnovém domácím ME U21 v Prostějově. Ivo Kracík postavil proti těmto mladým Němcům také naše nejmladší hráče Jemelíkovou, Drábkovou, Literovou, Štefáka, Šnajdra (tedy členy českého týmu U21) a postupným střídáním je doplnil v průběhu zápasu zkušenějšími spoluhráči. Šlo opět hlavně o hledání možných variant pro hru – v útoku i obraně. Nutno podotknout, že náš tým byl jasně lepší a pojistil si výhru 25:17. Po tomto zápase pak odcestoval český tým zpět domů.

Další program reprezentace je tento: 12.7.-14.7 Kostelec na Hané a společné soustředění včetně tří přípravných zápasů s výběrem Maďarska, 19.7.-21.7. Budapešť a stejný princip soustředění s maďarským týmem jako v Kostelci na Hané, 26.7.-28.7. Kostelec na Hané a samostatné soustředění těsně před odletem do Durbanu (29.7.).


Komentáře

komentáře Disqus