IKF U19 WKC 2019 #02 - den druhý

Česká Republika vs Belgie 10:23 (4:13)

Čeští junioři nastoupili do čtvrtfinále proti favorizovanemu Belgii s pozměněnou sestavou oproti včerejšímu nevydařenému vystoupení proti Portugalsku. Snažili se zpomalit hru, dávali si čas i při výjezdech, ale útočné aktivity byly velmi chabé... Z prvních devíti útoků dokázali naši reprezentanti vystřelit pouze ve třetině z nich, což samozřejmě dostávalo obranu pod veliký tlak. První čtvrtina tak skončila poměrem 1:7 a bylo jasné, kdo určuje ráz utkání. Naši junioři viditelně zaostávali ve všech činnostech, ale i v bojovnosti a nasazení, v poločase to bylo 4:13 a o vítězi a postupujícím do semifinále nebylo pochyb. Za zmínku stojí pět košů sedmnáctileteho prostějovského odchovance Vojtěcha Ošťádala, ale celkový výsledek 10:23 poslal českou devatenáctku do bojů o konečné 5. - 8.misto.

Střelci: Ošťádal 5, Nevludová 2, Kortus 1, Jiřička 1, Lorencová N. 1

Záznam zápasu

 
Česká Republika vs Anglie 8:23 (4:15)
Zatímco naši junioři utrpěli vysokou porážku od belgických Diamonds, Anglie odehrála vyrovnanější souboj s Taiwanem, ve kterém bojovala o překvapení až do konce zápasu, což mohlo značit určitou výhodu pro české reprezentanty. První čtvrtina však ukázala něco zcela jiného - Angličané vstoupili do utkání maximálně koncentrovaně a s velkým odhodláním a po pěti minutách byl stav 0:5. Trenérské duo Podzemský - Čejka si muselo vybrat oddechový čas již v první čtvrtině, ale na hřišti bylo vidět pouze jedno družstvo a po deseti minutách byl stav 2:9, po prvním poločase pak 4:15 a bylo jasné, že ani letos se nedokáží čeští junioři umístit v první polovině startovního pole. Obrázek zápasu se nezměnil ani ve druhém poločase a čeští junioři utrpěli další debakl poměrem 8:23.

Střelci: Kortus 3, Ošťádal 2, Literová 1, Sahatciu 1, Lorencová N. 1

Záznam zápasu

 
V zítřejším programu pak čeká českou reprezentaci Maďarsko, které během dnešního utrpělo dva podobné debakly jako naše reprezentační družstvo. Boj o konečné 7.misto je smutnou realitou a je jasně vidět, že na umístění v první šestici je třeba velmi přidat, protože je pro naše mladé sportovce aktuálně velmi vzdáleno. Zápas českého týmu můžete, jako obvykle, sledovat online.

Komentáře

komentáře Disqus