IKF U19 WKC 2019 #01 - den první

První den světového šampionátu českému reprezentačnímu družstvu do 19 let mnoho radosti nepřinesl. 

Česká Republika vs Taiwan 11:17 (5:8)

V prvním zápase podlehli favorizovanemu Taiwanu 11:17, když krok s pohyblivými asiaty dokázali držet jen v první čtvrtině. Velké starosti dělaly českým juniorům hlavně rychle pohyby směrem ke koši a uvolnění na donášky, kterym zejména české dívky zabránit nedokázaly.

Střelci: Sahatciu 3, Literová 3, Toufar 2, Sahatciu 2, Nováková K. 2, Jiřička 1, Ošťádal 1

Záznam zápasu

 
Česká Republika vs Hong Kong 24:7
Ve druhém zápase český tým jasně přehrál Hong Kong, když zejména ve druhé polovině dokázal potvrdit svou jasnou nadvládu. V poločase vedli naši reprezentanti 8:4, ale druhou půli zvládli excelentně a připsali si důležité vítězství 24:7, když největší měrou se na tomto výsledku podílela Sára Satatciu s osmi koši.
 
Střelci: Sahatciu 8, Martinec 5, Novotný 3, Literová 3, Kortus 3, Nováková K. 1, Toufar 1
Záznam zápasu
 
Česká Republika vs Portugalsko 7:11
V posledním zápase v základní skupině se naši poměřili s tradičním soupeřem z Pyrenejskeho poloostrova, s Portugalskem. Češi vstoupili do utkání lépe, když po první čtvrtině vedli 4:2. Ve druhé čtvrtině však Portugalci skóre pěti koši otočili a v poločase vedli 4:7. Ve třetí čtvrtině naší vykřesali ještě naději, když snížili na 7:9, ale v poslední části zcela selhali a stejně jako v loňském roce ztratili nadějně rozehraný zápas proti Portugalsku poměrem 7:11.
 
Střelci: Sahatciu 3, Nováková K. 2, Lorencová N. 1, Kortus R. 1
Záznam zápasu
 
Ve skupině B tak obsadili třetí místo a postoupili do čtvrtfinále se sedmého místa a zítra je čeká jeden z favoritů turnaje - Belgie (zápas začíná v 11:30 a sledovat jej můžete zde), ktera zatím na turnaji jasně vítězí a ma ze tři zápasu skóre 74:18.
 
Česká juniorská reprezentace pod vedením trenéra Jiřího Podzemskeho zatím dokázala porazit pouze slabý Hong Kong a oproti ostatním týmům se potýká s velmi slabou střeleckou potencí mužské poloviny družstva, když nejlepším střelcem je Martinec s 5 koši. Českému družstvu chybí jasný střelec, který by na sebe dokázal vzit odpovědnost a tým zvednout, což se naplno projevilo v závěru zápasu s nepříliš silným Portugalskem. 

Komentáře

komentáře Disqus