Soupeři české juniorské reprezentace na MS U19 2019

Dvanáct reprezentačních družstev je rozděleno do tří základních čtyřčlenných skupin, ve kterých ve hraje systémem každý s každým a všechna družstva během pátečního programu čekají tři utkání. Sobotní program pak bude vyplněn boji čtvrtfinálovými a semifinálovými. Postup do bojů o medaile si zajistí osm nejlepších družstev - tedy první dva týmy z každé základní skupiny doplní ještě dva nejlepší týmy ze třetích míst. V neděli jsou na programu zápasy o konečné umístění a každé družstvo se již bude koncentrovat pouze na jediný zápas.
 
Taiwan
Reprezentace čínské kolonie Taiwanu patří tradičně mezi adepty medailového umístění ve všech věkových kategoriích – vždyť Taiwan již několik měsíců figuruje na druhém místě světového rankingu. Při poslední účasti na turnaji v Leeuwardenu (tehdy se ještě turnaj hrál pod názvem World Cup) v této věkové kategorii byl pro reprezentaci Taiwanu rok 2017, kdy se nejlepší asijský tým dokázal dostat až do finále, kde podlehl Nizozemsku. I letos bude Taiwan patřit mezi nejžhavější kandidáty na stupně vítězů.
 
Hong Kong
Reprezentace další čínské kolonie Hong Kongu nedisponuje zdaleka takovou korfbalovou kvalitou jako Taiwan (při poslední účasti v roce 2017 obsadil konečné 11.místo ze 13 zúčastněných družstev) a je papírovým outsiderem základní skupiny B, ze které postoupí do čtvrtfinále nejlepší dva týmy. Reprezentaci Hong Kongu vede dlouhodobě korfbalový nestor Warman Cheng, který je současně i generálním sekretářem asijské větve IKF. 
 
Portugalsko
Juniorské družstvo Portugalska je tradičním vyrovnaným soupeřem české reprezentace. V loňském roce prohráli naši junioři s Portugalskem 13:15, když o vedení v zápase přišli až v samotném závěru a tato prohra e nakonec odsoudila až na konečné sedmé místo, zatímco Portugalci skončili na místě čtvrtém. Naši junioři budou mít tedy svým jihoevropským soupeřům co vracet.

Komentáře

komentáře Disqus