U17: První soustředění v roce 2019

O víkendu 5. – 7. dubna 2019 proběhlo první soustředění reprezentace U17 v novém roce. Jelikož to bylo poprvé od září, co trenéři své svěřence viděli, chtěli vidět, jak se v průběhu celé sezóny zlepšili a na co je potřeba se zaměřit.

V pátek večer se všichni po dlouhé době sešli na palubovce v Kostelci na Hané a svůj trénink započali jednoduše – trénink nahrávek a střeleb z různých pozic. Největší část tréninku byla však věnována hře, aby trenéři dostali lepší představu o tom, co je nutné více procvičit. Na základě večerního rozehřátí se všechny sobotní tréninky točily zejména kolem taktiky, obrany a jejího správného postavení, dále kolem útoku a různých herních situací. Na závěr dne hráči opět proti sobě hráli klasický korfbal a vkládali dříve procvičené akce právě do své hry. Nedělní ráno bylo dost krušné. Trénink totiž začínal už v osm hodin. Na druhou stranu poslední trénink už nebyl tak těžký. Trenéři se opět zaměřili na procvičení přihrávek, na střelbu a na další herní situace.

Další soustředění sice proběhne až v polovině května, ale na rozdíl od těch předchozích bude na celou mladou reprezentaci čekat superliga. Superliga, kde si zahrají proti starším, zkušenějším hráčům a mnohým reprezentantům.


Komentáře

komentáře Disqus