Nabuzený Kolín zopakoval triumf a bere druhý prvoligový titul v řadě

Podobný scénář, jen jiný soupeř. Kolín ve finále druhé nejvyšší soutěže v Prostějově přehrál 18:16 Náchod a po loňské výhře v prodloužení nad Prostějovem B bere druhý mistrovský titul v řadě. Vembloudi tak zúročili finálové zkušenosti a radost jim nezkalil ani fakt, že po dvou hodinách je České Budějovice předskočily díky výhře nad Brnem v počtu extraligových triumfů, když nejvyšší soutěž opanovaly podesáté. „Přišlo mi, že jsme výhru chtěli víc než soupeř. Byli jsme neuvěřitelně nabuzení,“ radoval se kolínský matador Matěj Kubíček.

Stejně jako loni bylo finále velmi vyrovnané. Oba fináloví soci se přetahovali o každý míč, Kolín rozhodl až v poslední části, když uhájil těsné vedení. „Soupeř je výborný v útočné souhře. Dokázal si vypracovat i pět nebo šest asistencí v řadě, v tom je jeho síla. My jsme bohužel nedokázali v rozhodujících chvílích dát ten jeden koš, který by nás přiblížil výhře,“ povídala velezkušená náchodská korfbalistka Radka Čermáková, shodou okolností ikona kolínského korfbalu.

Základní část sice o bod ovládl Náchod, ve finále se na to však vůbec nehrálo. Kolínští šli výhře naproti a nevadila jim ani absence Marka Hasnédla. Diváci v hale i v internetovém přenosu České televize sledovali výborné utkání, které za extraligou nepokulhávalo. „Ostatní v hale říkali, že to byl moc pěkný korfbal. Do extraligy se však neženeme. Máme moc úzký kádr. Některé holky plánují rodinu, navíc nemáme dorostence. Kdyby se něco stalo v kostře týmu, nemáme kde brát. Navíc bereme korfbal jako víkendovou radost a extraliga má přece jen trochu jiné tempo. Raději vítězíme o soutěž níž, než abychom dostávali výprasky o stupeň výš,“ odmítl Kubíček extraligové ambice.

Náchod může směle myslet do budoucna. Jeho tým je velmi mladý, navíc ho v sezoně na postu trenéra posílila jedna z výrazných postav českého korfbalu Radek Honzíček. „Udělali jsme za tu chvíli obrovský pokrok hlavně v obraně. Radkova práce je obrovsky znát. Kdybychom finále s Kolínem hráli na začátku sezony, prohrajeme o deset košů,“ líčila Čermáková.

Medaili za konečné třetí místo si po finálovém duelu odnesli hráči domácí rezervy, které třetí místo obsadili v základní části.

Kolín – Náchod 18:16

 

Konečná tabulka 1. ligy:

1. Kolín                                                               

2. Náchod                                                                         

3. Prostějov B

4. KK Brno B                                                     

5. Znojmo B                      

6. Tábor                                                             

7. Nový Lískovec                                            

8. Wrocław        

9. Šenov                                                            


Komentáře

komentáře Disqus